Podravka je u subotu građanima otvorila svoja vrata, omogućivši im posjet prizemlju poslovnog sjedišta kompanije koje krase brojna umjetnička djela poznatih autora. Na taj način dodatno se obilježava 75 godina poslovanja kompanije sa srcem, a službenom otvorenju Dana otvorenih vrata prisustvovali su i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek te koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

“Zaista sam oduševljena vrijednošću zbirke koju Podravka čuva. Vezana je uz ovaj kraj i povijest naivne umjetnosti, koja je jedan od najprepoznatljivijih umjetničkih brendova Hrvatske u svijetu. Kada dođemo na ovakvo mjesto i vidimo da postoje svijest i potreba za ulaganjem u ovakva monumentalna djela, onda još više spoznamo kolika je vrijednost onoga što se čuva”, rekla je ministrica Obuljen Koržinek.

U društvu predsjednice Uprave Podravke Martine Dalić, ministrica i gradonačelnik razgledali su vrijedne umjetnine i naglasili važnost društveno odgovornog poslovanja, njegovanja vrijednosti lokalne zajednice, ali i brige za kulturnu baštinu.

“Podravka je kompanija koja je uvijek cijenila svoju tradiciju i sve ljude čiji je neupitan trud utkan u ovih 75 godina poslovanja i drago nam je što neke od naših vrijednosti možemo podijeliti i s drugima. Jedan od prioriteta tijekom obnove našeg sjedišta svakako je bilo i očuvanje naših umjetnina koje predstavljaju iznimnu vrijednost kakvu danas nema nitko osim Podravke”, rekla je predsjednica Uprave Martina Dalić.

Dani otvorenih vrata trajat će kroz cijeni studeni i prosinac, a posjetitelji će svake subote od 10 do 13 sati moći vidjeti slike renomiranih naivaca poput Generalića, Večenaja, Kovačića, Gažija i drugih, spomen sobu profesorice Zlate Bartl, izložbu posvećenu povijesti Vegete i još mnogo drugih umjetničkih djela.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!