Danski brodar tužio tajvanskog prijevoznika i vlasnika Ever Givena zbog blokade Sueza

"Maersk je na Danskom visokom pomorskom i trgovačkom sudu podnio tužbu protiv Evergreena, vlasnika broda i tehničkog upravitelja, zbog gubitaka povezanih s blokadom Sueskog kanala koju je izazvao Ever Given", rekao je glasnogovornik za Reuters

Danski logistički div Maersk izvijestio je u ponedjeljak da je podnio tužbu protiv vlasnika i operatera kontejnerskog broda Ever Given koji je u 2021. godini šest dana blokirao promet kroz Sueski kanal.

Zbog kašnjenja pošiljki danska tvrtka traži odštetu, ali u priopćenju ne navodi iznos ni datum podnošenja tužbe. Vijest je prvi objavio specijalizirani portal ShippingWatch.

“Maersk je na Danskom visokom pomorskom i trgovačkom sudu podnio tužbu protiv Evergreena, vlasnika broda i tehničkog upravitelja, zbog gubitaka povezanih s blokadom Sueskog kanala koju je izazvao Ever Given”, rekao je glasnogovornik za Reuters.

Ever Given, jedan od najvećih kontejnerskih brodova u svijetu, bio je zaglavljen u kanalu šest dana u ožujku 2021. godine, zaustavivši promet u oba smjera i poremetivši globalnu trgovinu.

Tajvanski brodar Evergreen unajmio je brod od japanskog vlasnika Shoei Kisena.

Evergreen nije bio odmah dostupan za komentar, a Shoei Kisen nije želio komentirati tužbu. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakPet savjeta za Valentinovo u znaku zelene boje
Sljedeći članakEuromonitor International: Rast sezonske prodaje čokolade