20.9 C
Zagreb
Četvrtak, 25. srpnja 2024., 21:58
Tržišne komunikacijePromocijeDegustacija belgijskih piva u Zagrebu

Degustacija belgijskih piva u Zagrebu

Gospodarski i trgovinski ured pri Veleposlanstvu Kraljevine Belgije u Zagrebu je organizirao je degustaciju i sastanke s belgijskim proizvođačima piva. Bogatu ponudu od svijetlih, tamnih, pšeničnih, voćnih, ale, stout, tripel i ostalih vrsta piva je predstavilo 14 belgijskih pivara.

Kako poručuju organizatori, belgijsko pivo obiluje vrstama, a poznato je i po širokom spektru okusa, od ekstremno kiselog do gorkog, a kuha se u brojnim gradovima i selima diljem Belgije.

Koliko je ukorijenjena proizvodnja piva u Belgiji govori i činjenica da ako svaki dan probate samo jednu vrstu piva trebat će vam više od pet godina da ih isprobate sve.

Jedna od zanimljivosti belgijskog piva je to što neke od njih krasi dugi vijek trajanja. Zbog iskustva, tradicije i velikog znanja uspjeli su proizvesti pivo koje ne mijenja okus i svojstva, može u boci potrajati do dvije godine, a neke čak i do 20 godina.

Cilj svake gospodarske misije je razmjena informacija o tržištima Hrvatske i Belgije, kao i međusobno predstavljanje i povezivanje tvrtki dviju zemalja. Na poslovne sastanke odazvalo se više od 25 hrvatskih tvrtki, od najvećih distributera, uvoznika, trgovaca do pubova i specijaliziranih trgovina za distribuciju pića čiji su predstavnici na licu mjesta mogli i degustirati pivu.

Organizatori su izrazili nadu da će se uskoro na policama hrvatskih trgovina, barova i pubova naći i neka nova belgijska piva koje će svojim okusima oduševiti sve zaljubljenike vrhunskog piva.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

Nestlé u prvom polugodištu bilježi organski rast od 2,1%

Kompanija Nestlé objavila je financijske rezultate za prvih šest mjeseci 2024. godine. Organski rast iznosi 2,1% od čega 0,1% dolazi iz realne interne stope rasta...

izlog

50 years of UNCONDITIONAL LOVE

UNCONDITIONAL slavi 50 godina izvrsnosti u industriji kućnih ljubimaca S ponosom objavljujemo da je UNCONDITIONAL, pionir u industriji kućnih ljubimaca, proslavio svoju zlatnu obljetnicu -...