Generalni direktor kompanije Delhaize u Srbiji John Kyritsis najavio je investicije u visini od 50 milijuna eura u proširenje koncepta kompanije, kao i renoviranje i transformaciju prodavaonica, ali druge projekte.

delhaize-srbija-midiOn je kazao da je Delhaize najveći maloprodajni lanac na tržištu i dodao da se nada da će uz podršku PKS nastaviti s investicijama i ulaganjima u Srbiju. Delhaize Srbija je članica međunarodnog trgovinskog lanca Delhaize grupa, čije je sjedište u Belgiji i koji posluje na tri kontinenta u šest zemalja.

U Srbiji, gdje najveći trgovački lanac Delhaize posluje od kolovoza 2011, ima više od 11.400 zaposlenih i ukupno 396 maloprodajna objekta formata “Maxi”, “Shop&Go” i “Tempo”.

Predsjednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež obišao je u distributivni centar te kompanije i tom prilikom istakao da ovakve kompanije imaju veliki značaj za podizanje konkurentnosti srpskih proizvođača kroz uključivanje u njihov dobavljački lanac.

Prema njegovim riječima Delhaize Srbija ima važnu ulogu u razvoju domaćeg proizvođača, jer kroz uključivanje u svoju dobavljačku mrežu oni moraju primijeniti visoke standarde, koje im omogućavaju ulazak na svjetska tržišta.

Čadež je ukazao da je veliki postotak domaćih proizvoda koje Delhaize Srbija prodaje preko svog lanca i da je najvažnije da PKS i Delhaize razvijaju novi način dijaloga kojim će zajednički educirati proizvođače kako da postanu dobavljači, kako da se njihovi proizvodi nađu na policama ne samo u Srbiji, već cijeloj mreži u čitavom svijetu. (ekapija.com)