hrvoje prkacinUz zahvalu Nadzornog odbora na doprinosu razvoju kompanije, Predrag Šegović nakon 12 godina odlazi s pozicije glavnog direktora Perutnine Ptuj Pipo Čakovec.

Izbor je novoga većinskog vlasnika Perutnine Ptuj, Slovenske industrije čelika (SIJ), koja je pak u vlasništvu ruskoga kapitala, da na Šegovićevo mjesto dođe Hrvoje Prkačin.

Od novoga glavnog direktora Perutnine Ptuj Pipo Čakovec očekuje se da u Hrvatskoj ojača tržišnu poziciju brendova Poli i Perutnina Ptuj, pri čemu očito računaju na bogato Prkačinovo dosadašnje radno iskustvo.

“Za mene dolazak na čelo kompanije znači novi poslovni izazov, jer dolazim u sredinu marljivih i vrijednih ljudi posvećenih trajnom podizanju kvalitete svojih proizvoda, a uz jasnu viziju i strategiju vlasnika Perutnine Ptuj opslužuje preko dva milijuna potrošača dnevno na tržištima na kojima posluje, od kojih Hrvatska predstavlja jedno od najznačajnijih tržišta”, istaknuo je Hrvoje Prkačin.

Prkačin se u vrh hrvatskog menadžmenta vinuo kao predsjednik Uprave Konzuma, nakon čega je otišao u Upravu Agrokora. Nakon odlaska iz te kompanije jedno je vrijeme bio na čelu Varteksa, a poslije Europlakata. (liderpress.hr)