Deripaska kupio beogradsku Futuru plus

Futura plus u Srbiji ima više od 1.150 prodajnih objekata, a kontrolira 22 posto tržišta distribucije tiska, a od kraja 2006. godine u vlasništvu Stanka Subotića Caneta

Ruska kompanija Rus pečat, u vlasništvu Olega Deripaske, kupila je beogradsku distributersku kuću Futura plus, čiji je račun blokiran zbog duga oko 2,15 milijuna eura, piše list Danas, pozivajući se na dobro obaviještene izvore.

Do kraja tjedna u beogradskoj Palači pravde bit će ovjeren kupoprodajni ugovor, kako bi se u što kraćem roku obavila dokapitalizacija i izmirile dospjele obaveze Future plus, odnosno deblokirao račun.

Futura plus u Srbiji ima više od 1.150 prodajnih objekata, a kontrolira 22 posto tržišta distribucije tiska, a od kraja 2006. godine u vlasništvu Stanka Subotića Caneta. Futura zapošljava 3.180 radnika, čija je prosječna plaća oko 180 eura, a zaposleni vjeruju da će dolazak novog strateškog partnera osigurati bolje dane za kompaniju.

Prema pisanju časopisa Forbes, Deripaska je 39-godišnji ruski biznismen koji u Rusiji zauzima drugo mjesto s kapitalom od 16,8 milijardi dolara, odmah iza Romana Abramoviča.

Kupovina Future plus bit će prvo Deripaskino investiranje u Srbiji, a on je u dva navrata, preko svoje ciparske kompanije SMR bio sudionik na natječaju za prodaju RTB Bora.