DHL Supply Chain ulaže 350 mln eura u jugoistočnu Aziju

Najviše će proširiti kapacitete u Singapuru, na Filipinima i u Indoneziji

Njemačka logistička tvrtka DHL Supply Chain, članica grupe Deutsche Post DHL, objavila je u utorak da će u idućih pet godina uložiti 350 milijuna eura u proširenje skladišnih kapaciteta u jugoistočnoj Aziji.

Kompanija planira proširiti skladišni prostor u regiji za 25 posto, u odnosu na sadašnjih 1,6 milijuna četvornih metara, izvijestili su.

Najviše će proširiti kapacitete u Singapuru, na Filipinima i u Indoneziji, kaže se u priopćenju. Potvrdili su i da će do iduće godine u jugoistočnoj Aziji otvoriti više od tri tisuće radnih mjesta.

“Tvrkama se u jugoistočnoj Aziji otvara nevjerojatna prilika da ojačaju otpornost opskrbnog lanca”, naglasio je izvršni direktor Oscar de Bok.

“Kompanije nastoje diversificirati lance nabave, a najveći će dobitnik tog trenda biti jugoistočna Azija, zahvaljujući učinkovitom radnom okruženju i trgovinskim sporazumima, poput sporazuma o slobodnoj trgovini Kine i ASEAN-a”, dodao je De Bok.

Već u 2022. DHL Supply Chain uložio je 1,35 milijardi eura u infrastrukturu opskrbnih lanaca, zapošljavanje i razvoj, te u automatizaciju, digitalizaciju i održivost, posebno u Indiji, Latinskoj Americi i u jugoistočnoj Aziji, dodaje se u priopćenju. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakInspirirajte se pričama hrvatskih proizvođača
Sljedeći članakIvan Čevra novi predsjednik Uprave Stanić Beveragesa