Lidl je najavio kako ovoga tjedna namjerava otvoriti prvih 15 trgovina u Latviji te tako formalno započeti poslovati u toj zemlji, prenosi portal esmmagazine.com. Prodajna mjesta 7. listopada bit će otvorena u gradovima Riga, Liepaja, Ventspils, Tukums, Jelgava, Ogre, Valmiera, Jekabpils, Rezekne i Daugavpils.

U pokretanje poslovanja u Latviji Lidl je uložio 200 milijuna eura, a u toj je zemlji diskonter otvorio i regionalni logistički centar. Uz gradnju trgovina, Lidl je projektirao i brojne nove ceste i druge infrastrukturne projekte te posadio otprilike 6.000 novih stabala.

Svi novi dućani su energetski učinkoviti, a za opskrbu koriste zelenu električnu energiju koju dobavlja Latvenergo, objavljeno je iz diskontera.

Ulaskom u Latviju, Lidl je kreirao 2.000 novih radnih mjesta.

“Tim Lidla Latvija izuzetno je sretan što možemo najaviti otvaranje novih trgovina u ovoj zemlji”, kazao je Jakobs Jozefsons, predsjednik Uprave tamošnje tvrtke. Dodao je kako otvorenja označavaju važan korak u misiji kojoj je želja osigurati proizvode najviše kvalitete po najnižim mogućim cijenama za kupce u Latviji.

Lidl Latvija registriran je u listopadu 2016.

Prošloga tjedna omiljenim maloprodajnim brendom proglašena je Maxima Latvija, objavio je Baltic Brand Forum.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!