Ukupno 97 djelatnika dm-a čistilo je danas zagrebačku Savicu u volonterskoj akciji “Očistimo hrvatske vode zajedno” pri čemu su stručnu pomoć osigurali ronioci udruge “Dinaridi-DISKF”, a akciji se pridružio i zamjenik ministra zaštite okoliša i prirode Hrvoje Dokoza, izvijestili su iz dm-a.

Podršku akciji koja se održala na na Svjetski dan voda dali su gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i nogometaš Dinama Luis Ibañez.

“Biti društveno odgovorna kompanija za dm znači aktivno se brinuti o zajednici u kojoj poslujemo, a to je načelo kojim se vode svi djelatnici dm-a. Zato smo se u velikom broju okupili na Savici kako bismo vlastitim primjerom pokazali da svatko može dati doprinos u očuvanju prirodnih resursa. Svjetski dan voda odabrali smo zato što dm green city project u Međunarodnoj godini voda želi ukazati na važnost koju vodna bogatstva imaju za okoliš i za naše zdravlje”, rekla je Ana Fostač Krilčić, članica uprave dm-a.

Velika volonterska akcija, koja predstavlja završnicu dm H2O turneje, nastavit će se i u subotu, 23. ožujka, kada će djelatnici dm-a zajedno s građanima i predstavnicima udruge “Dinaridi-DISKF” čistiti vodene površine u Šibeniku, Karlovcu, Osijeku i Varaždinu.

dm H2O turneja prvo je u nizu događanja ekološke inicijative dm green city project čiji je cilj educiranje i uključivanje građana u ekološki odgovorno djelovanje.

Tako će dm u sklopu green city projecta u travnju obilježiti Dan planeta Zemlje na zagrebačkom Cvjetnom trgu, a u svibnju će u suradnji s najpoznatijim hrvatskim dizajnerima koji promiču održivu modu, organizirati modnu reviju “Lijepa, ako to želim!”.

Nadalje u sklopu projekta dm poziva sve učenike hrvatskih škola da se pridruže ekološki odgovornim aktivnostima u akciji Zeleni korak u sklopu koje će sakupljati stari papir. Projekt završava već tradicionalno ženskom dm utrkom i dodjelom dm green city nagrada kojom će se odati priznanje najistaknutijim pojedincima, tvrtkama i organizacijama za rezultate ostvarene u očuvanju i zaštiti okoliša, zaključuje se u priopćenju.