dm-ov natječaj za hrvatske eko proizvođače traje još tjedan dana

Ponedjeljak, 31. ožujka, zadnji je dan prijava na natječaj dm-a za obiteljsko poljoprivredna gospodarstva koji je razvijen uz potporu Ministarstva poljoprivrede. Odabranim gospodarstvima dm će pružiti marketinšku potporu u vidu razvoja etiketa, ambalaže te stavljanja proizvoda na police prodavaonica dm-a, izvijestili su iz tog drogerijskog lanca.

Na natječaj su se, kažu, već prijavila brojna obiteljsko poljoprivredna gospodarstva koja uzgajaju raznovrsne proizvode, od raznovrsnog ljekovitog bilja i pripravaka, preko orašastih plodova i ranih žitarica pa sve do voća, povrća, meda i njihovih pripravaka.

Pravo prijave na natječaj imaju poljoprivredna gospodarstva koja su upisana u Upisnik subjekata u ekološkoj proizvodnji ili su u procesu prijelaza na ekološku proizvodnju, a u obzir dolaze i sezonski polutrajni proizvodi prikladni za skladištenje i transport na paletama na temperaturi od 18 do 22 Celzijusa.

Natječajem “…jer najbolje dolazi iz prirode!” započeo je ovogodišnji dm green city project koji se i ove godine provodi uz potporu Ministarstva zaštite okoliša i prirode. Prvi dio sveobuhvatne ekološke inicijative dm green city project posvećen je ekološkim proizvođačima upravo zato što su obitelji koje zajedno rade i pritom čuvaju okoliš, primjer da se može raditi u skladu s prirodom.

Građanima koji žele pridonijeti očuvanju okoliša dm je omogućio da do kraja travnja u sklopu programa Svijeta prednosti preuzmu torbu za sortiranje otpada. Praktične torbe za sortiranje papira, stakla i plastike do danas je preuzelo gotovo 2.000 kupaca dm-a.

Torbe su praktičan alat za sve one koji već sortiraju otpad, ali i za one koji žele i kod kuće početi brinuti o okolišu. Torbama za sortiranje otpada dm je kupcima ponudio praktično rješenje kojim mogu pomoći u podizanju postotka otpada koji se reciklira u Hrvatskoj, a koji danas iznosi svega 8 posto.

dm je u narednome razdoblju pripremio i brojne druge aktivnosti u smjeru zaštite okoliša, educiranja i poticanja građana na zdrav život u suglasju s prirodom, a pri kupnji odabranih proizvoda u ožujku, kupci dobivaju simboličnu nagradu i poticaj na ekološko djelovanje u vidu dvostrukih ekobodova, kaže se u priopćenju.