dm-donacija-klaiceva-bolnica-glavnaU srijedu, 13. srpnja dm je Klinici za dječje bolesti Zagreb predao donaciju u vrijednosti od 207.000 kuna koja je uložena u ugradnju novog električnog dizala za osobe s invaliditetom i slabije pokretne osobe.

Realizacija projekta koji uključuje demontažu starog, neupotrebljivog  dizala i ugradnju novoga, dio je inicijative “Jer sve smo to MI!” u sklopu koje će dm uložiti više od 1,5 milijuna kuna u realizaciju 40 društveno korisnih projekata.

“Čast nam je što je dm postao partner Klinike za dječje bolesti Zagreb na projektu koji će pružiti podršku onima kojima je najpotrebnija te će malim pacijentima i njihovim roditeljima omogućiti nesmetano korištenje zdravstvenih usluga. Dvadesetu obljetnicu poslovanja dm će obilježiti onime što je utkano u temelje našeg poslovanja – pomaganje zajednici. Činjenica kako smo zaprimili više od 2.000 prijava u sklopu inicijative pokazuje nam da postoje mnogi koji znaju i žele dati doprinos zajednici”, rekao je Mirko Mrakužić, direktor dm-a.

Kako bi se projekt čiji je cilj osobama s invaliditetom omogućiti lakši pristup zdravstvenim uslugama bolnice uspješno realizirao, Klinika je prijavila projekt na inicijativu dm-a “Jer sve smo to MI!”.

“Zahvaljujem svima koji su pomogli u realizaciji ovog značajnog projekta tim više što se radi o najosjetljivijoj populaciji, djeci s poteškoćama u kretanju i njihovim roditeljima kojima je novo dizalo prvenstveno namijenjeno. Sada će i oni imati neometani pristup dijelovima bolnice u kojima su do sada pristupali uz velike poteškoće, laboratorijima te ambulantama poput genetske ambulante, koja je upravo njima namijenjena. Ova je akcija još jedan dokaz da se i u teškim vremenima, uz malo razumijevanja i dobre volje, mogu učiniti velike stvari za naše male pacijente”, izjavio je Zoran Bahtijarević,  dr. med. v. d. ravnatelja Klinike za dječje bolesti Zagreb.

U projekt uključila se i tvrtka Končar donacijom od 50.000 kuna koju je Klinici za dječje bolesti Zagreb uručila u siječnju povodom 95. obljetnice tvrtke.

Donacija dm-a (5)“Svake godine novčana sredstva koja bismo utrošili na proslavu povodom Dana Končara darujemo nekoj udruzi ili ustanovi. Najčešće su donacije namijenjene djeci i mladima, a ove godine odlučili smo pomoći Klinici za dječje bolesti. Nadamo se da će dizala olakšati pristup bolničkim prostorima svim osobama s poteškoćama u kretanju. Inače, i tijekom godine Končar podupire niz drugih aktivnosti uglavnom vezano uz djecu i mlade te njihovo obrazovanje i usavršavanje, a dio sredstava namijenjen je i socijalno ugroženim kategorijama”, izjavila je Renata Godek, direktorica marketinga i informiranja Končara.

Inicijativa dm-a “Jer sve smo to MI!” okupila je organizacije civilnog društva i ustanove koje svojim projektima pomažu zajednici i socijalno osjetljivim skupinama. U 26 hrvatskih gradova i naselja zdravstvene ustanove pacijentima će osigurati kvalitetniju skrb, škole će svojim učenicima ponuditi prikladno okruženje za obrazovanje i dodatne sadržaje, a ekološki projekti pobrinut će se za uređenje parkova i urbanih vrtova. Više informacija o inicijativi i projektima koje će dm realizirati možete pronaći na internetskoj stranici.