Dukat Grupa: U prvih devet mjeseci pad dobiti od 27,6 posto

dukat-proizvodna-traka-mlijeko-ftdU prvih devet mjeseci ove godine Dukat Grupa ostvarila je neto dobit od 81,2 milijuna kuna, što je 27,6 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine, objavila je danas Dukat Grupa.

Poslovanje u prvih devet mjeseci obilježio je nastavak nepovoljnih tržišnih uvjeta i negativnih trendova iz prethodnog razdoblja – pad kupovne moći i promjene potrošačkih navika s izravnim negativnim utjecajem na strukturu prodaje i prodajne rezultate, smanjenje proizvođačkih cijena i rast otkupnih cijena svježeg sirovog mlijeka, ističe Dukat Grupa u izvještaju o poslovanju.

U razdoblju od siječnja do rujna 2011. realizirani su prihodi od prodaje u iznosu od 1821,6 milijuna kuna, što je u odnosu na isto razdoblje lani više za 5,4 posto.

Prihodi od prodaje na domaćem tržištu iznose 1238,8 milijuna kuna, što je 3,1 posto više nego lani, a od prodaje na međunarodnim tržištima 582,8 milijuna kuna, što je 10,6 posto više nego lani.

Operativna dobit (EBIT) u tom razdoblju iznosi 103,7 milijuna kuna, što je 24,8 posto manje u odnosu na EBIT ostvaren u prvih devet mjeseci 2010. godine.

Vrijednost ulaganja u dugotrajnu imovinu iznosi 81,3 milijuna kuna, a najviše je uloženo u hlađeno skladište fermentiranih proizvoda u zagrebačkom pogonu Dukata, te u skladište gotovih proizvoda KIM Mljekare Karlovac. (H)

Prethodni članakKarlovačka pivovara predstavila drugo izvješće o održivosti
Sljedeći članakNa Facebooku premijerno emitiran novi spot PIK-a Vrbovec