EBRD: Za razvoj Konzuma u BiH sindicirani kredit od 50 mil.eura

Kredit će Konzumu omogućiti otvaranje novih prodajnih mjesta u manjim gradovima Bosne i Hercegovine, kao i da restrukturira svoju bilancu

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je danas da je u suradnji s još tri komercijalne banke Agrokorovom maloprodajnom lancu Konzum u Bosni i Hercegovini odobren sindicirani kredit vrijedan 50 milijuna eura, namijenjenih regionalnom širenju i jačanju kapitalne baze Konzuma.

Uz EBRD u sindikatu banaka sudjelovali su i Zagrebačka banka, Privredna banka Zagreb i Hypo Alpe-Adria-Bank.

Kredit će Konzumu omogućiti otvaranje novih prodajnih mjesta u manjim gradovima Bosne i Hercegovine, kao i da restrukturira svoju bilancu, navode iz EBRD-a te dodaju da je ovo drugi sindicirani kredit koji je nedavno odobren Agrokoru.

Naime, 2008. godine EBRD je sindicirala 70 milijuna eura vrijedan kredit za Agrokorov trgovački lanac u Srbiji Idea, u kojem je s 35 milijuna eura sudjelovala grčka Alpha Bank.

Iz EBRD-a navodi kako i ovaj kredit pokazuje da u trenutnim izazovnim uvjetima na tržištu ipak postoje komercijalne banke koje raspolažu likvidnošću i željom da podrže svoje klijente u istočnoj Europi. (H)