Emirates SkyCargo ostvario novi rekord u Dubaiju

Flota od 49 kamiona, uključujući 12 hlađenih kamiona za robu osjetljivu na temperaturu spaja cargo između dvije zračne luke 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu

Emirates SkyCargo prevezao je milijun ULD-a (Unit Loading Device / jedinica za utovar) kroz povezanu uslugu prijevoza tereta koja povezuje zračne luke Dubai International Airport (DXB) i Dubai World Central (DWC). Usluga prijevoza omogućuje brzu povezanost između Emiratesovih putničkih i teretnih zrakoplova.

Emirates SkyCargo je predstavio transportni koridor u travnju 2014. godine, kada je pokrenuo cargo letove iz zračne luke Dubai World Central. Flota od 49 kamiona, uključujući 12 hlađenih kamiona za robu osjetljivu na temperaturu spaja cargo između dvije zračne luke 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu.

Emirates SkyCargo olakšava globalno trgovanje povezivanjem carga preko 160 međunarodnih destinacija kroz čvorište u Dubaiju gdje se nalaze dva najsuvremenija teretna terminala Emirates SkyCentral. Cargo koji stiže u Dubai često se mora povezati s putničkim letovima do teretnjaka ili obrnuto za njihov daljnji put.

Prijevoz tereta između dviju zračnih luka odvija se besprijekorno kroz povezanu uslugu prijevoza s u roku od 4,5 sata od dolaska robe na teretni zrakoplov do odlaska s putničkog zrakoplova i obrnuto. Brzi prijenos tereta iz kamiona osigurava raspoloživost 40 pristaništa za utovar i istovar na teretnim terminalima Emirates SkyCentral.

“Emirates SkyCargo jedini je zračni cargo prijevoznik koji raspolaže s čvorištem dviju zračnih luka s prihvatnim kapacitetom blizu 3 milijuna tona tereta godišnje. Naša flota od 49 kamiona funkcionira po principu kotrljajućeg transportnog remena koji omogućava povezivanje od 4,5 sati između dolaska carga u jednu zračnu luku i odlaska iz druge, čime se dvije zračne luke učinkovito integriraju u jedno čvorište”, rekao je Henrik Ambak, viši potpredsjednik Emiratesa, odjel Cargo Operations Worldwide.

“Prijenos milijun ULD-a kroz virtualni koridor Emirates SkyCarga u samo četiri godine svjedoči o važnosti ove usluge u našoj ponudi”, dodao je.

Tijekom posljednje četiri godine, usluga prijevoza pomogla je povezati više od milijun ULD-a preko više od 272.000 putovanja između dviju zračnih luka. Ukupno je više od 1,2 milijuna tona carga u rasponu od lijekova osjetljivih na temperaturu i kvarljive robe do luksuznih automobila razvezeno putem flote kamiona. Flotu održava i njome upravlja Allied Transport Company sa sjedištem u Dubaiju u ime kompanije Emirates SkyCargo.

“Kako bi se osigurala sigurnost tereta u tranzitu, svi kamioni u floti opremljeni su satelitskim praćenjem i djeluju na unaprijed utvrđenoj geo-ograđenoj ruti između zračnih luka. Djelatnost usluge prijevoza, koja svakodnevno prevozi gotovo 1.000 tona tereta, planira i nadgleda predani tim. Kamioni su opremljeni i protuprovalnim bravama, ovjerenim od strane Emirates Group Security i carinske uprave u Dubaiju, pružajući dodatnu razinu sigurnosti pošiljaka”, komentirao je Percis Paghdiwalla, menadžer u Emiratesu.

Emirates SkyCargo je cargo divizija Emiratesa i najveća međunarodna zrakoplovna kompanija za prijevoz tereta prema Freight Tonne Kilometers (FTKMs). Zračni cargo prijevoznik upravlja flotom od 271 zrakoplova uključujući 14 teretnika – 13 Boeing 777-F i jedan B747F. Emirates SkyCargo je razvio niz transportnih rješenja namijenjenih specifičnim nišama industrije.

Prethodni članakMetro najavio prodaju lanca hipermarketa Real
Sljedeći članakExecutive Sales Adria Summit od 10. do 12. listopada u Poreču