Kuehne + Nagel i GSK potpisali su partnerstvo iz oblasti logistike na globalnom nivou u trajanju do 2021. godine, po kome će Kuehne + Nagel obavljati transport sirovina od dobavljača do krajnjih kupaca za ovu vodeću svjetsku zdravstvenu kompaniju.

KuehneNagel-kamion1-midiUgovor službeno označava početak odnosa koji unosi značajnu usklađenost po pitanju logistike između ove dvije kompanije, gdje Kuehne + Nagel osigurava vještine, stručni kadar i stratešku sposobnost da osigura povećanje vrijednosti globalnog lanca opskrbe GSK-a.

S brojnim dobavljačima, velikim brojem proizvodnih jedinica i nizom specifičnih ruta do potrošača u više od stotinu zemalja, GSK zahtjeva napredna i sveobuhvatna globalna logistička rješenja.

Kuehne + Nagel je izabran za partnera zahvaljujući dosadašnjem učinku s GSK-om, jakoj poziciji na tržištu, iskustvu na polju logističke regulative i standarda i značajnom strategijom ulaganja u logistiku farmaceutskih i potrošačkih proizvoda.

Kulturološka podobnost i komplementarni pristupi ove dvije kompanije očigledni su u svim dosadašnjim pothvatima.

“Veoma smo uzbuđeni zbog dugoročne suradnje s GSK-om. Naš cilj je da uložimo do sada stečeno iskustvo zajedno s rješenjima karakterističnim za farmaceutsku industriju i oblast potrošača, što će dovesti do ostvarivanja povećanog profita za GSK. Naš sveobuhvatni pristup logistici, koji čine avio, pomorski, kamionski transport, i logistički kontrolni centri u četiri regiona će omogućiti da učinak globalnog lanca opskrbe GSK-a dostigne viši nivo”, izjavio je Detlef Trefzger, izvršni direktor Kuehne + Nagel International AG.

Novouspostavljeni partnerski odnos predstavlja značajnu i ambicioznu prekretnicu u razvoju GSK-a i Kuehne + Nagel-a. To je jedno od najvećih priznanja i obilježava značajan napredak prema ostvarivanju kako ambicija GSK-a za vrhunskim lancem opskrbe, tako i Kuehne + Nagel-ovog cilja da postane vodeći ponuđač sveobuhvatnih rješenja u oblastima farmaceutske industrije. (retailserbia.com)