Kaufland-logisticki-centar-jastrebarsko-midiPoslovno područje Logistike tvrtke Kaufland Hrvatska k.d. već tri godine njeguje uspješnu poslovnu suradnju sa Zavodom za transportnu logistiku Fakulteta prometnih znanosti (FPZ) u Zagrebu. Suradnja je započela zapošljavanjem uspješnih studenata zadnje godine diplomskog studija Logistike u Kauflandovom logističko-distribucijskom centru (LDC), gdje i sada radi njih sedmero.

Međutim, predstavnici Kauflanda i FPZ-a vrlo brzo su uvidjeli mogućnost proširivanja te uspješno započete suradnje, i to na korist svih zainteresiranih strana: studenata, Fakulteta i tvrtke Kaufland.

“Zavod za transportnu logistiku Fakulteta prometnih znanosti nastoji uspostaviti suradnju s logističkim operatorima i tvrtkama koje imaju razvijen sektor logistike i koje primjenjuju inovativne tehnike u području logističkih operacija. Motivi za pokretanje suradnje s naše strane su povezivanje između gospodarskih subjekata i naše institucije s ciljem uspostave različitih oblika suradnje: unapređenja nastavnih planova u skladu s potrebama gospodarstva, povećanje zapošljavanja studenata studija Logistike te razvijanje suradnje na području komercijalnih projekata i istraživanja. U tom kontekstu pokrenuli smo suradnju s Kauflandovom Logistikom”, naglašava prof. dr.sc. Kristijan Rogić, izvanredni profesor na Fakultetu prometnih znanosti, Zavod za transportnu logistiku.

Osim zapošljavanja diplomanata, suradnja s FPZ-a proširila se na provođenje terenske nastave za studente smjera Logistike u Kauflandovom centralnom skladištu u Jastrebarskom. (logistika.com.hr)