facebook buy midiFacebook je odlučio uvesti nove načine prodaje. Neki njihovi partneri moći će prodavati robu izravno na društvenoj mreži, kroz gumb “buy” na svojim Facebook profilima, javlja BuzzFeed, tvrdeći kako im je Facebook potvrdio da neće uzimati proviziju od prodaje.

BuzzFeed je objavio i maketu jednog profila s funkcijama za kupnju.

Takozvana “sekcija za kupovinu” još se testira, ali svi očekuju da će brzo biti aktivirana, vjerojatno u roku od nekoliko tjedna, jer je Facebook već uveo mogućnost plaćanja među korisnicima, nove oblike komunikacije porukama osmišljene baš za trgovine i niz drugih funkcija koje korisnicima žele sve što trebaju ponuditi unutar mreže, kako bi što manje napuštali Facebook i obavljali stvari drugdje na internetu.

Facebook se internetskom trgovinom bavi od 2011. kad je nekolicini brendova, među njima Gamestopu, Gapu, JC Penneyu i Nordstromu, dopustio da otvore trgovine na njegovoj stranici.

Sve su se zatvorile u roku od godine dana jer su kupci radije dolazili na njihove standardne online trgovine, ali stvari su se promijenile. Internetska trgovina narasla je nekoliko puta, ljudi sve više kupuju s mobilnih uređaja i preko društvenih mreža poput Instagrama, dok Google, Pinterest i Twitter već imaju gumbove za kupnju. (Telegram.hr)