Feravinu nagrade na sajmu GAST

feravino-miraz_grasevinaNa stručnom ocjenjivanju kvalitete vina uoči 16. međunarodnog gastronomskog festivala Gast u Splitu, vinarija Feravino osvojila je ukupno devet diploma.

U ocjenjivanju vina sudjelovali su najpoznatiji proizvođači vina iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije, BiH i Crne Gore koji nastupaju na sajmu vina Dionizijana u sklopu sajma Gast koji se održava ovih dana.

Bijela vina iz feričanačkih podruma odnijela su tri zlatne diplome, po čemu su vodeća u kategoriji, te još dvije brončane diplome.

U kategoriji crvenih vina, pak, Syrah iz berbe 2009. dobilo je najvišu ocjenu struke (87,67) od svih crvenih mirnih vina u izboru te je jedini zaradio šampionsku titulu.

Zlatne diplome, s ocjenom iznad 85,5, dobili su bijeli Pinot Dika, Graševina Miraz i Chardonnay iz berbe 2009., dok su broncu dobili nova Graševina Dika 2010. i rajnski Riesling Dika 2009.

Uz šampionski Syrah, u konkurenciji crvenih mirnih vina Feravino je osvojilo i dva srebra, za Frankovku Miraz i Zweigelt Miraz, oba vina iz berbe 2008. Srebrnu diplomu dobila je i nova Rose Dika iz lanjske berbe.

„Ovakav rezultat za nas nije iznenađenje – medalje koje za obje naše linije Dika i Miraz dobivamo na svakom ocjenjivanju na koje se u posljednje vrijeme prijavimo reflektiraju naš trud, stručnost naših djelatnika i vrhunsku tehnologiju kojom raspolažemo u Feričancima. Svjesni smo da imamo najbolja, šampionska vina koja mogu stajati uz bok ne samo hrvatskoj nego i svjetskoj konkurenciji“, rekao je Mladen Perak, direktor Feravina.

Uz Gast, Feravino je za svoja vina dobilo nagrade i na prošlotjednom međunarodnom sajmu vina Beo Wine Expo u Beogradu. Četiri prijavljena vina Feravina dobila su na tom sajmu zlatne medalje: Graševina Miraz 2009. i Frankovka Miraz 2008. dobile su prestižne velike zlatne medalje, a Zweigelt Miraz 2008. i Bijeli Pinot Dika 2009. zlatne medalje.

Prethodni članakVitalis müsli iz Dr. Oetkera dobitnici priznanja Superbrands
Sljedeći članakBadel ulazi na tržište Danske