komplement-zicane-kosare-feroplast-ikea-002Trgovački lanac namještajem IKEA i hrvatska tvornica Feroplast iz Buja potpisali su trogodišnji ugovor o proizvodnji žičanih košara “Komplement” koje će se prodavati u robnim kućama ovog lanca diljem svijeta, izvijestili su danas iz Ikee.

Feroplast tako od rujna ove godine za tvrtku IKEA proizvodi nekoliko stotina tisuća košara godišnje u tri dimenzije ukupne vrijednosti od oko 12 milijuna kuna. Komplement košare najčešće se koriste kao ladice i mogu se pronaći kao dio ormara iz Ikeine serije PAX.

“Potpisivanje ugovora s tvrtkom Feroplast samo potvrđuje naše prijašnje tvrdnje kako se s približavanjem otvorenja prve IKEA robne kuće u Hrvatskoj i regiji otvaraju prilike za uspostavom suradnje s hrvatskim dobavljačima iz različitih industrija. Feroplast se od samih početaka pokazao kao vjerodostojan partner koji je zadovoljio visoke kriterije propisane našim IWAY kodeksom”, kazao je Dragan Skalušević, direktor IKEA Hrvatske.

IWAY se temelji na međunarodnim konvencijama i deklaracijama i propisuje striktne uvjete rada i brige za zaposlenike, zabranu rada djece, zaštitu okoliša i druge odredbe.

“Time želimo osigurati da svi naši partneri na jednak način osiguraju kvalitetu i sigurnost proizvoda pod našim brendom, ali i kako bismo poticali i osigurali odgovornu proizvodnju”, zaključio je Skalušević.

Josip Poropat, direktor Feroplasta, istaknuo je kako potpisivanje ugovora s Ikeom i činjenica da su zadovoljili visoko postavljene kriterije kvalitete za njegovu tvrtku predstavlja veliki uspjeh.

Osim s Feroplastom, IKEA trenutačno u Hrvatskoj surađuje i sa TVIN-om iz Virovitice i tvrtkom Polira iz Radatovića.