Ferrero Grupa, jedan od tržišnih lidera konditorske industrije, nastavlja jačati svoju prisutnost na tržištu lješnjaka kako bi jamčila i dodatno poboljšala kvalitetu vodeće sirovine koja daje jedinstven okus njezinim brojnim glasovitim proizvodima, kao što su Nutella, Ferrero Rocher i Kinder Bueno.

U skladu s time, Ferrero Grupa preuzela je 100-postotni udio u Oltan Grupi, koja je u obiteljskom vlasništvu.

Oltan Grupa vodeća je grupacija u svijetu za nabavu, preradu i prodaju lješnjaka, s godišnjim prometom iznad 500 milijuna američkih dolara.

Sa sjedištem u Trabzonu u Turskoj, Oltan Grupa je aktivna širom glavnih područja za uzgoj lješnjaka ima pet pogona za proizvodnju, odakle izvozi u Europsku uniju i na druga glavna tržišta diljem svijeta.

Sporazum još uvijek čeka konačno odobrenje nadležnih regulatornih vlasti.

Ovim preuzimanjem promicat će se društveno odgovorno sudjelovanje Ferrera u razvijanju održivih poljoprivrednih praksi, koje je već aktivno u Turskoj kroz namjenski program pod nazivom Ferrero Farming Values (FFV). Ovo se temelji na posebnim načelima i usmjerava se uglavnom na unaprjeđenje znanja svih uzgajivača i poboljšanje njihove mogućnosti za povećanje prihoda.

Obostrani interesi između Ferrerova dugoročnog pristupa ulaganju koji je usmjeren na kvalitetu te Oltanove povijesne, vrijedne i snažne prisutnosti na turskom tržištu lješnjaka u budućnosti će predstavljati iznimnu priliku za održiv i istaknut razvoj uzgoja lješnjaka u Turskoj.