Food Lion preuzima 62 trgovine lanca Southeastern Grocers

Food Lion, tvrtka čije je sjedište u Salisburyju u Sjevernoj Karolini, ima više od 1.000 prodajnih mjesta u 10 američkih saveznih država i zapošljava više od 77.000 djelatnika

Nizozemsko-belgijski trgovački lanac Ahold Delhaize objavio je kako njegov drugi po veličini američki brend po volumenu prodaje, Food Lion, preuzima 62 prodajna mjesta lanaca Harveys Supermarkets i BI-LO koji su sada u vlasništvu Southeastern Grocersa. Trgovine su smještene u Sjevernoj Karolini, Južnoj Karolini i državi Georgija, a nakon preuzimanja poslovat će pod brendom Food Lion što je dio njegove strategije širenja na jugoistoku SAD-a.

Food Lion, tvrtka čije je sjedište u Salisburyju u Sjevernoj Karolini, ima više od 1.000 prodajnih mjesta u 10 američkih saveznih država i zapošljava više od 77.000 djelatnika. U sklopu novog preuzimanja, očekuje se kako će tvrtka zaposliti više od 4.650 djelatnika kako bi bili na usluzi kupcima u 62 nove trgovine.

Dogovor s lancem Southeastern Grocers također uključuje akviziciju distributivnog centra u Mauldinu u Južnoj Karolini. Zaključenje posla očekuje se u prvoj polovini sljedeće godine, a financijski uvjeti nisu objavljeni.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakU 2019. nastavljen pad proizvodnje mlijeka
Sljedeći članakPod sustavima navodnjavanja u RH tek 2,5 posto poljoprivrednih površina