Fortenovi odobreno preuzimanje Mercatora u BiH

U Rješenju se ocjenjuje dopuštenom koncentracija na tržištu maloprodaje prehrambenih proizvoda i robe široke potrošnje u nespecijaliziranim prodavaonicama pretežno hranom, pićem i duhanom, formata mini marketa, hipermarketa, supermarketa i maxi marketa u Bosni i Hercegovini

Konkurencijsko vijeće BiH je nakon sjednice održane 23. travnja ove godine donijelo rješenje kojim se dopušta koncentracija Fortenova grupe d.d. Zagreb nad privrednom subjektom Poslovni sistem Mercator d.d. Ljubljana, kupovinom većine dionica.

U Rješenju se ocjenjuje dopuštenom koncentracija na tržištu maloprodaje prehrambenih proizvoda i robe široke potrošnje u nespecijaliziranim prodavaonicama pretežno hranom, pićem i duhanom, formata mini marketa, hipermarketa, supermarketa i maxi marketa u Bosni i Hercegovini. Također dopušta se i koncentracija na tržištu veleprodaje prehrambenih proizvoda i robe široke potrošnje u BiH koja će nastati stjecanjem pojedinačne kontrole privrednog subjekta Fortenova Grupa d.d. Zagreb nad privrednom subjektom Poslovni sistem Mercator d.d. Ljubljana, kupovinom većine dionica.

Fortenova grupa je krajem kolovoza 2020. godine Europskoj komisiji, regulatoru za zaštitu tržišnog udjela na razini EU, podnijela prijavu namjere koncentracije Mercatora za Sloveniju i Hrvatsku.

Nakon provođenja svih formalnih procedura, Mercator će biti prenesen na Fortenova grupu te će u njenom sustavu nastaviti svoje redovno poslovanje.

Dok se ne riješe pravni i regulatorni preduvjeti prijenosa imovine Mercatora s Agrokora na Fortenova grupu, Agrokor je na tržištu Bosne i Hercegovine prisutan kroz dva maloprodajna brenda – Konzum i Mercator.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakZadnji mjesec prijava za Zlatnu košaricu
Sljedeći članakPromjene u ovlaštenoj Ford prodajno-servisnoj mreži