Franck otvorio novouređenu vlastitu trgovinu

Proizvodno-poslovni kompleks Francka u zapadnom dijelu Zagreba, otvoren je davne 1892. godine, kao jedan od prvih velikih pogona prehrambene industrije u Hrvatskoj.

FranckFranckova tvornica izgrađena je prema nacrtima arhitekta Kune Waidmanna i danas predstavlja reprezentativan primjer zagrebačke industrijske arhitekture.

Ovih dana, Franck je na istoj je lokaciji, u Vodovodnoj 20, otvorio i novouređenu vlastitu trgovinu.

Tako je dio starog tvorničkog objekta preuređen u moderni prodajni prostor namijenjen prezentaciji proizvoda, ali i degustacijama.

Cjelokupno preuređenje i prenamjena prostora Franck trgovine realizirana je u skladu s načelima održivog razvoja i najboljim praksama struke u očuvanju industrijske baštine.

Dizajn novouređene Franckove trgovine čistih je linija i neutralnih boja, te odražava suvremeni duh i inovativno usmjerenje kompanije. Prema ideji Željke Pavlinović iz arhitektonskog ureda Zetho, koja je osmislila cjelokupni koncept preuređenja, interijer trgovine bojom i toplinom podsjeća na svakodnevno uživanje u najdražem crnom napitku.

Doživljaj ambijenta i njegov “miris” pruža osjećaj boravka u šalici kave koju kao da možemo u potpunosti vidjeti i okusiti. Skladište je sastavni dio trgovine, te je odijeljeno staklenom stijenom čija transparentnost kupcu pruža uvid u proizvodni proces kojega je i on sam dio.

U osmišljavanju prostora preuređene trgovine posebno se pazilo na prilagodbu izložbenog dijela raznovrsnom proizvodnom asortimanu Francka od kave i kavovina preko čaja, začina, sastojaka za kolače i dodataka jelima pa sve do snack programa. Obnovljena trgovina Francka tako je postala prostor namijenjen novom iskustvu konzumacije Franckovih proizvoda i doživljaja brenda.

U trgovini se mogu kupiti svi proizvodi Francka po cijenama koje će biti na razini preporučenih na tržištu, uz mjesečne promotivne akcije za odabrane proizvode.

Prethodni članakPoint shopping center dočekao Dan planeta Zemlje koristeći zelenu energiju
Sljedeći članak4. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK počinje sutra u Križevcima