point03Point shopping center počeo je dobivati svu električnu energiju iz obnovljivih izvora, čime se pridružio krugu vodećih hrvatskih kompanija koje su u proteklih nekoliko mjeseci pokazale društvenu odgovornost i brigu za očuvanjem okoliša odabirom jedinstvenog proizvoda HEP Opskrbe – ZelEn (zelena energija). 

ZelEn osigurava upotrebu električne energije dobivene isključivo iz obnovljivih izvora 26 certificiranih HEP-ovih hidroelektrana.

“Ponosni smo na činjenicu da Point shopping center trenutno jedini među hrvatskim trgovačkim centrima posjeduje certifikat ZelEn, kojim smo željeli dodatno naglasiti našu misiju društveno odgovornog poslovanja i održivosti razvoja te poslati jasnu poruku našim posjetiteljima o važnosti brige za okoliš u svakodnevnom životu, što nam je kao ‘zelenom’ kvartovskom centru iznimno važno”, izjavila je Renata Vidiček Števanja, voditeljica Point shopping center-a.

Izgrađen u skladu s važećim standardima održivosti, Point shopping center želi poslati pozitivan primjer zajednici i u sklopu obilježavanja Dana planeta Zemlje osvijestiti svoje posjetitelje o značaju odabira ekološki prihvatljivih i obnovljivih izvora električne energije, čijom se uporabom ostvaruje pozitivan ekološki učinak i smanjuje globalno onečišćenje.

Sva sredstva prikupljena prodajom proizvoda ZelEn, HEP će koristiti isključivo za financiranje projekata iz područja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti, i to za potrebe socijalno osjetljivih kategorija korisnika usluga javnog sektora, kao što su dječji domovi, domovi umirovljenika, bolnice, vrtići, škole i slično.

Point shopping center u zagrebačkom naselju Vrbani prvi je trgovački centar osmišljen prema potrebama susjedstva. Centralna je točka okupljanja, kupovine, zabave i opuštanja stanovnika zapadnog dijela Zagreba.

Point je građen u skladu s najnovijim standardima održivosti, moderne arhitekture i inovativnih prostora te kontinuirano upotpunjuje i obogaćuje svoju ponudu modernim trgovinama i ponudom brendova, čime ujedno obogaćuje i ponudu zapadnog dijela Zagreba.

Više informacija o centru dostupno je na web stranici