Zagrebački Franck završio je ovogodišnji otkup krumpira koji koristi za proizvodnju čipsa. Od svojih dugogodišnjih kooperanata koji obrađuju preko 260 hektara zemlje na području Hercegovca u blizini Garešnice, Franck je otkupio osam tisuća tona krumpira visoke kvalitete, priopćeno je iz tvrtke.

Franck je tržišni lider u proizvodnji i prodaji čipsa na hrvatskom tržištu te drži 34% hrvatskog tržišta čipsa, kažu u tvrtki dodajući kako poziciju vodećeg proizvođača Franck zahvaljuje ne samo snazi svog brenda Čipi Čips nego i iznimnoj kvaliteti sirovine, tj. krumpira kojeg otkupljuje isključivo od hrvatskih proizvođača.

“Franck je najveći otkupljivač industrijskog krumpira u Hrvatskoj i sve svoje potrebe za krumpirom zadovoljava na domaćem tržištu na kojem se proizvode dovoljne količine izuzetno kvalitetnog krumpira. Suradnja Francka s domaćim proizvođačima krumpira traje još od 1977. godine. Kako bismo kupcima osigurali najbolju kvalitetu čipsa kroz 25 godina suradnje s našim smo kooperantima isprobali više od 200 sorti krumpira i na kraju odabrali četiri sorte koje su se pokazale najbolje za proizvodnju čipsa. Među njima se posebno ističe sorta Lady Claire, po svojim karakteristikama idealna upravo za  čips”, izjavio je direktor Franckove tvornice čipsa u Hercegovcu Damir Lujanac.

Uz vrhunsku sirovinu za proizvodnju kvalitetnog čipsa kroz cijelu godinu iznimno je važan pouzdan i precizno razrađen sustav skladištenja i distribucije. Upravo u tom području poslovanja Franck stvara ključnu prednost u odnosu na konkurenciju, ističe Lujanac i pojašnjava: “U sastavu tvornice je skladište u kojemu je od prijema sirovine nadalje sve prilagođeno kako bi se krumpir mogao čuvati 10 do 11 mjeseci bez kvarenja. Čuvanje krumpira se temelji na pažljivo razrađenoj tehnici skladištenja i na kvaliteti krumpira koji od kooperanata stiže neoštećen.”

Čvrsta dugogodišnja suradnja s domaćim kooperantima Francku osigurava vrhunsku kvalitetu sirovine te ga čini i aktivnim podupirateljem domaće poljoprivredne proizvodnje.

Franck kontinuirano unapređuje suradnju s kooperantima pa tako od njih otkupljuje i druge poljoprivredne kulture s obzirom da se krumpir ne preporučuje saditi svake godine na istoj zemlji. Franck tako od kooperanata otkupljuje i kukuruz kokičar te cikoriju, a u planu su i dodatna proširenja suradnje, ističe se u priopćenju.