Gloria kava nestala s polica Kauflanda

Nakon što je Franck preuzeo tvornicu, zastoj u ponudi

Osim što Franck prvi put traži ulistavanje za Franck kavu i Gloriju u neke od velikih trgovačkih lanaca, kao što je, primjerice, Tommy, gdje ga do sada nije bilo, od ove godine mijenja svoju politiku i prema malim trgovcima jer, kako doznajemo, prije 20-ak dana potpisao je ugovor s Udrugom malih trgovaca Splitsko-dalmatinske županije o plasiranju obaju brandova na njihovim policama.

S obzirom da je Franck prije nekoliko mjeseci preuzeo splitsku Tombiju, odnosno tvornicu kave Gloria, dobro poznati dalmatinski brand, i ne čudi činjenica o mijenjanju poslovne politike i ulistavanju na policama malih trgovaca ako želi zadržati dio tržišta, koji je Tombia uz pomoć Glorije prije držala u Dalmaciji.

Dubravko Artuković, predsjednik Uprave Francka, još je prije nekoliko mjeseci kazao, što se branda Glorije tiče, kako će i dalje imati tržišni položaj, da će ga razvijati i pozicionirati s ostalim postojećim brandovima, te je najavio čak izlazak u sjevernu regiju, i to već ove jeseni.

No unatoč novim ulistavanjima i širenju suradnje, posljednih dana u nekim trgovačkim lancima u kojima je Franck prije Glorijina preuzimanja punio police, došlo je do zastoja suradnje. Barem tako ispada s obzirom da splitski potrošači već neko vrijeme na Kauflandovim policama ne mogu naći ni jedan Glorijin proizvod.

Na pitanje o kakvim se zapravo promjenama radi na relaciji Francka i Glorije kojeg nema na policama, Artuković jasno tvrdi da u Kauflandu nema nikakvog odustajanja od Glorije.

– To što je trenutačno nema na policama, ne znači i da je neće biti, a osim toga uvrštena je i u Tommy, gdje je do sada nije bilo, a tako ćemo nastaviti i kod ostalih trgovaca – pojasnio je Artuković.

Goran Butorac iz Kauflanda, iako nije ponudio konkretan odgovor na pitanje gdje je nestala kava Gloria, poručuje da Kaufland kupcima nudi najniže i najpovoljnije cijene pa prema tome, u skladu s tom politikom kojom se vode, veli, još uvijek pregovaraju sa svim relevantim dobavljačima.

– Kad postignemo dogovor koji jamči najbolju cijenu, proizvodi se mogu uvrstiti u asortiman Kauflanda, što se, među ostalim, odnosi i na kavu Gloria te Franck – poručio nam je Butorac. (Slobodna Dalmacija)