OstaloLogistikaGlovo slavi 1. godinu "Obveze dostavljačima" u Hrvatskoj

Glovo slavi 1. godinu “Obveze dostavljačima” u Hrvatskoj

Platforma za dostavu Glovo obilježava godinu dana provedbe programa “Obveza dostavljačima” u Hrvatskoj. Radi se o nizu inicijativa osmišljenih za poboljšanje iskustva dostavljača koji dostavljaju putem platforme.

Kako bi omogućio pristup većoj sigurnosti i zaštiti dostavljačima koji surađuju s aplikacijom, Glovo je za njih pokrenuo tečajeve o sigurnosti na cestama. Tako su od lipnja prošle godine za dostavljače organizirane prezentacije predstavnika policije o prometnim propisima, radionice o e-biciklima te brojne sigurnosne edukacije.

Edukacije i prezentacije održane su u Zagrebu, ali su online edukacije i prezentacije osigurane za sve vozače koji voze za Glovo u ostalim dijelovima Hrvatske. U prošloj godini više od 20 % flote dostavljača koji dostavljaju putem Glova sudjelovalo je u obukama o sigurnosti na cestama.

Kroz ove edukacije, Glovo i njegovi partneri podigli su svijest o cestovnoj i osobnoj sigurnosti među dostavljačima i svim drugim građanima. Za ovu godinu cilj Glova je organizirati više od pet inicijativa za sigurnost na cestama za dostavljače s ciljem pokrivanja dodatnih 30 % voznog parka. Kao i do sada, planirano je da većina edukacija bude online, jer je na taj način omogućeno svima da na njima sudjeluju, neovisno o gradu u kojem dostavljači surađuju s Glovom.

“Sa sigurnosnim tečajevima koji su ključni element ‘Obveze dostavljačima’, Glovo želi doprinijeti pozitivnom razvoju sigurnosti. Rezultat ovih obuka je vidljiv napredak u ponašanju vozača-dostavljača na cestama, posebno među vozačima motocikala. Kao rezultat toga, bilježimo značajan pad prijavljenih šteta od osiguranja od rujna do danas, koji u odnosu na prethodne mjesece iznosi i do 50 % manje”, kaže Drago Cota, generalni direktor Glovo Hrvatska.

Kako bi pomogao dostavljačima da unaprijede svoje profesionalne vještine i “otključaju” nove prilike, Glovo svim registriranim dostavljačima omogućuje besplatan pristup digitalnoj platformi G-learning, gdje mogu otkriti na desetke tečajeva, od kojih je 20 na hrvatskom, a njihov broj raste. Prema riječima predstavnika Glova, do sada se više od 15 % flote dostavljača koji dostavljaju putem Glova prijavilo na G-learning tečajeve, a najpopularniji tečajevi su: Poslovni engleski, Pametno s novcem, Uvod u digitalni marketing, Upravljanje stresom i Uvod u Excel.

Kao dio svoje predanosti povećanju pogodnosti za dostavljače, tvrtka je pokrenula i program Glovo Club, neprestano razvijajući partnerstva za pružanje pristupa dodatnim popustima korisnicima aplikacije za dostavljače.

“Dostavljači koji dostavljaju putem Glova imaju na raspolaganju niz pogodnosti. Od popusta koje imaju kod raznih prehrambenih partnera, popuste u autopraonicama ili trgovinama biciklima. Ove godine svakako namjeravamo proširiti pogodnosti za dostavljače, a oni će nam svojim prijedlozima najviše pomoći”, ističe Drago Cota, generalni direktor Glovo Hrvatska.

Kako bi u realnom vremenu saznali mišljenje dostavljača koji voze za Glovo o “Obvezi dostavljačima”, Glovo kontinuirano provodi ankete čiji rezultati pokazuju da su dostavljači vrlo zadovoljni dosadašnjim aktivnostima, što je samo još dodatan poticaj da isto nastave i obogate nizom novih. Rezultat svega su zadovoljni, sigurni i dodatno educirani dostavljači.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...