U paleti proizvoda Dida Boža ove su godine svoje mjesto pronašle i goji bobice, crveni sušeni plodovi biljke Lycium barbarum, koja potječe iz tibetanskih predjela gdje je smatraju svetom biljkom i konzumiraju već više od tri tisuće godina.

Goji bobice su tek nedavno stigle na tržišta zapadnih zemalja pa su i kod nas još uvijek relativno nepoznate. Nazivaju ih crvenim dijamantima, sretnim bobicama ili vučjim bobicama, okus im je blago slatkast, a oblikom i teksturom podsjećaju na grožđice.

Goji bobice Dida Boža već su neko vrijeme dostupne u pakiranju od 50 grama na policama Kauflanda, Konzuma i Plodina, po cijeni od 13,99 do 15,99 kuna.

Dida Boža hrvatskim je potrošačima već dobro poznat po džemovima i namazima pripremljenim po tradicionalnim dalmatinskim recepturama.

Osim ponude prirodnih, ekoloških i ukusnih domaćih proizvoda, želja je tvrtke približiti hrvatskim potrošačima i kvalitetne, posebne i nutritivno vrijedne proizvode iz dalekih zemalja, kao što su to i goji bobice, koje su u svijetu već dobro poznate zbog svojih blagotvornih svojstava.

Goji bobice nisu lijek, no mnogi se stručnjaci slažu da kao prirodan dodatak prehrani pridonose dobrobiti cijelog organizma. Pojedini nutricionisti tvrde i da su goji bobice izvor mladosti, a u Aziji ih već konzumiraju generacijama u vjeri da će tako živjeti dulje.

U tradicionalnoj kineskoj medicini imaju dugu tradiciju korištenja u zaštiti jetre, poboljšanju cirkulacije i vida, jačanju imuniteta, povećanju plodnosti i promociji dugovječnosti. Svoja svojstva duguju činjenici da su bogate antioksidansima, osobito karotenoidima, među kojima se izdvajaju beta-karoten i zeaksantin.

Jedinstvene su među voćem jer sadrže sve esencijalne aminokiseline, imaju veću koncentraciju proteina od bilo kojeg drugog voća, bogate su vlaknima i sadrže više od 20 minerala u tragovima.

Imaju više vitamina C od naranče, više beta-karotena od mrkve, više željeza od špinata ili prosječnog odreska, a sadrže i brojne protuupalne, protubakterijske i protugljivične tvari. Brojni su oni koji ih konzumiraju u cilju pomoći u tretiranju brojnih zdravstvenih tegoba i stanja, osobito onih povezanih sa starenjem.