Graševina Dika 2019. Feravina osvojila zlato na Mundus Vini

Vrijedno priznanje stiglo je u Feričance za iznimnu mladu Graševinu, vino velikog potencijala

Tek što je napunjena u boce Graševina Feravina iz poznate linije Dika osvojila je prvo zlato. Ova iznimna sorta, koja je Slavoniju ucrtala na vinsku kartu svijeta, upravo u podrumima Feravina – uz frankovku – daje iznimne rezultate. To je potvrdio i stručni žiri 26. velike internacionalne proljetne vinske nagrade Mundus Vini od čak 268 članova.

“Veseli nas još jedna nagrada za kvalitetu naših vina, posebno graševine kojoj uz frankovku poklanjamo iznimnu pažnju. Da su naša vina svjetskog glasa potvrđuje i porast izvoza, a trenutno se nalazimo u 20 zemalja, među kojima su i egzotične destinacije poput Kariba i Singapura. Svaka međunarodna nagrada, a osobito zlatna, vjetar je u leđa, koji nam pomaže pri otvaranju novih i vrlo zahtjevnih inozemnih tržišta”, kaže Ivan Maričić, predsjednik Uprave Osilovca, tvrtke u čijem je sastavu Feravino.

Martin Kovačević, enolog ove slavonske vinarije ističe kako na padinama Krndije u vinogradima okruženim šumama, ova sorta svake godine ugodno iznenadi.

“Činjenica je da smo definitivno promijenili smjer ka profinjenoj aromatičnosti, naglasili izvornu sortnost naše graševine kao jednog lakog, vrlo lepršavog i svježeg mladog vina s naglašenim citrusnim senzacijama. Već sada je vrlo skladnog tijela i spremna za uživanje. Drago nam je da je vinska europska stručna scena prepoznala novu Graševinu Dika 2019. – vrlo modernu i trendy. Definitivno može parirati ostalim bijelim vinima susjednih vinogradarskih regija kao i internacionalnim bijelim sortama poput malvazije, šipona, traminaca preko chardonnaya, pinota bijelog, rajnskog rizlinga…”, zaključuje Kovačević.

Svježina, mladost, lepršavost i nježna sortna gorčina zlatne Graševine Dika, sjajno se sljubljuju s jelima od bijelog mesa ili plemenite riječne ribe, a vino je dobar odabir u svečanim trenucima te kao piće dobrodošlice, poručuju iz Feravina.

Prethodni članakŠareni svijet: Majka i kći u carstvu šarenih vitamina
Sljedeći članakAdris grupa: Rast svih ključnih pokazatelja poslovanja