Još jedno priznanje stiglo je u Feričance. Syrah Miraz iz 2015. šampion je 31. Bonavite u kategoriji crnih vina. Ovo domaće ocjenjivanje održava se u sklopu Đakovačkih vezova u Trnavi, a u konkurenciji su se našla vina najboljih slavonskih i hrvatskih vinarija.

“Vegetativni ciklus razvoja vinove loze u 2015. obilježen je relativno toplim proljećem i iznimno suhim i vrućim ljetnim razdobljem. U takvim uvjetima razvili su se grozdovi iznimne kakvoće. Izabrani su najbolji grozdovi koji su, kao i uvijek u našim vinogradima, ručno brani. Uz iznimnu vegetativnu godinu, za vrhunsku kvalitetu Syraha presudnu ulogu odigrao je naš stručni tim enologa uz pomoć vrhunske tehnologije. Ova nagrada posebno nam je draga, tim više što smo je osvojili na domaćem terenu u srcu Slavonije u snažnoj konkurenciji poznatih slavonskih vinarija”, istaknuo je Luka Vrga, član Uprave Osilovca, tvrtke u čijem je sastavu vinarija Feravino.

Moderan, snažan i topao Syrah Miraz osvojit će vas na prvu. Bistar je i gust, tamnije rubinske boje, dominantnog voćnog mirisa malina, kupina, šljiva i laganog mirisa trešanja. U ustima pun, primjetne taninske strukture, lijepo zaokružen s ugodnom svježinom. Ugodno gorkast, s lijepom kiselošću, mekan, skladan dugo traje… Idealan je uz zrelije sireve, jela od divljači ili pečenja od bijelog mesa.