Gubitak Mlinara 2,3 milijuna kuna

Mlinar je u prvom tromjesečju ove godine ostvario neto gubitak od 2,3 milijuna kuna, za razliku od istog lanjskog razdoblja kada je ostvarena dobit od 1,4 milijuna kuna, podaci su iz financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ostvareni rezultati u skladu su s očekivanim, navodi se u pojašnjenju rezultata. Napominje se i kako su ostvareni prihodi manji od planiranih. Ukupni kvartalni prihodi Mlinara iznosili su 60,65 milijuna kuna i manji su za 5,8 posto prema istom razdoblju lani. Prihodi od prodaje porasli su s 56,5 milijuna kuna na 57,9 milijuna kuna, a rast bilježe i financijski prihodi, sa 49 tisuća kuna na 249 tisuća kuna. Istodobno su značajno smanjeni ostali prihodi, sa 7,2 milijuna kuna na 1,7 milijuna kuna.

Tvrtka je u prvom tromjesečju smanjila ukupne rashode, za 0,07 posto, na 62,9 milijuna kuna. Glavninu rashoda čine materijalni troškovi i troškovi prodane robe koji su smanjeni s 28,2 milijuna kuna na 26,7 milijuna kuna. Financijski su rashodi manji za 4,2 posto i u prvom polugodištu iznose 3 milijuna kuna, a ostali rashodi bilježe smanjenje sa 7,4 milijuna kuna na 1,6 milijuna kuna.

Troškovi su smanjeni u skladu s mogućnostima i uvjetima poslovanja, navode iz Mlinara napominjući kako je prisutna i neizvjesnost naplate potraživanja, uzrokovana ponajviše svjetskom krizom.(H)