heineken-sunrise-key-visualKompanija Heineken je prošlog tjedna pokrenula posljednju fazu globalne kampanje za poticanje odgovorne konzumacije pivskih brendova u svom portfelju.

Nova kampanja pod nazivom “Sunrise belongs to moderate drinkers“ (Izlazak sunca pripada umjerenima u piću) nastavlja koristiti Heineken®, marku premium piva prisutnu u najviše država na svijetu, za prenošenje i jačanje ove važne poruke, priopćeno je danas iz Karlovačke pivovare koja posluje u sastavu ovog nizozemskog proizvođača piva.

Ova je inicijativa sastavni dio nagrađivane globalne kampanje “Open Your World” (Otvori svoj svijet), koja potiče poželjna ponašanja među odraslim potrošačima.

Heineken se odlučio na pokretanje ovog programa u blagdansko vrijeme kako bi maksimalno naglasio relevantnost te osigurao veću vidljivost i učinak poruke. Milijuni odraslih potrošača diljem svijeta imali su priliku vidjeti inicijativu za odgovornu konzumaciju putem YouTubea, stranice za obožavatelje na Facebooku, stranici www.heineken.com kao i putem emitiranja na televiziji.

Heineken ima priliku, ali isto tako i odgovornost, promicati umjereno konzumiranje. Ovaj pristup odstupa od uobičajenih poruka za odgovornu konzumaciju te zauzima napredan stav pokazivanjem da odgovorno pijenje može biti poželjno ponašanje. ‘Sunrise belongs to moderate drinkers’ logičan je sljedeći korak u našem dugoročnom nastojanju za poticanjem odgovorne konzumacije”, ističe Alexis Nasard, glavni komercijalni direktor tvrtke Heineken.

Nova kampanja će se provoditi uporabom različitih medijskih kanala na internetu kao i ostalim kanalima, sa snažnim naglaskom na društvene medije. U filmiću ‘The Sunrise’ (Izlazak sunca), koji traje 85 sekundi, legendarni Heineken junak pokazuje kako uživati u noćnom izlasku na najbolji mogući način, što uključuje i odbijanje konzumacije piva koji zamjenjuje bočicom vode.

“U tom filmiću naš ‘svjetski čovjek’ provodi u djelo širu ideju da kada ste svjesni svojih granica, granice ne postoje. Želimo pokazati da umjereno uživanje u Heinekenu može biti sastavni dio povezivanja i druženja s prijateljima, upoznavanja novih ljudi i istraživanja novih iskustava”, dodaje Cyril Charzat, glavni direktor Globalnog brenda Heineken.

Ovom programu prethodio je niz integriranih iskustvenih i digitalnih aktivnosti podrške. Počevši od 28. studenog kampanja je najavljena putem reklamnog trika u četiri grada u različitim dijelovima svijeta: Londonu, Ho Chi Minhu, Rio de Janeiru i San Franciscu.

Naslonjači s oznakom #mysunrise (moj izlazak sunca) bili su strateški postavljeni na mjestima koja nude najljepši pogled na izlazak sunca. Potrošače se poticalo na postavljanje fotografija svojih najboljih trenutaka za vrijeme izlaska sunca i označavanje tih fotografija oznakom #mysunrise te njihovim slanjem na Heinekenovu stranicu na Facebooku.