Za mnoge ljude popravljanje slomljenog predmeta može biti izazov pri kojem se često zapitaju: Mogu li to popraviti? Kako popraviti? Koje ljepilo trebam kupiti? Gdje mogu kupiti ljepilo? Kako ga koristiti? Istraživanja su pokazala da otprilike trećina kupaca koji namjeravaju kupiti ljepilo napuštaju trgovinu bez kupnje zbog prevelikog broja proizvoda na policama. Kako bi pojednostavili proces kupnje za krajnjeg potrošača te se na taj način istaknuli u odnosu na ostale proizvođače, Henkel poslovna jedinica Ljepila i tehnologije repozicionirala je svoj asortiman Loctite trenutačnih ljepila.

Novi asortiman proizvoda omogućuje lakšu navigaciju na policama zahvaljujući podjeli na tri segmenta:

  • Brzo & Snažno – trenutačna tekuća ljepila – idealni proizvodi za učinkovito lijepljenje
  • Povećana elastičnost – trenutačna ljepila u gel formuli za zahtjevnije popravke
  • Posebni proizvodi – proizvodi za specifične primjene. Posebni proizvodi uključuju dva nova koncepta proizvoda koji zadovoljavaju skrivene potrebe potrošača:
  • Novi Super Bond Pure Gel – trenutačno ljepilo bez iritirajućih mirisa, napravljen od 100% reciklirane ambalaže
  • Novi Super Bond Creative Perfect Pen odgovara u potpunosti svim kreativnim projektima

“Naš asortiman proizvoda strukturiran je tako da odražava potrebe krajnjih potrošača. Želimo ojačati svijest o popravljanju i ponovnom korištenju, ali i potaknuti kreativnost kod naših potrošača. Cilj nam je osigurati što jednostavniju primjenu naših proizvoda”, rekao je Philippe Guegan, globalni voditelj marketinške strategije.

Komunikacijska strategija također je unaprijeđena i poboljšana, između ostalog i zbog novog pakiranja. Novo okrenuto pakiranje jedno je od izuzetnih značajki: prebacivanjem proizvoda na stražnju stranu pakiranja stvara se dodatni prostor na prednjoj strani što rezultira boljom navigacijom na polici prilikom kupnje ljepila.

Proizvod se nalazi na stražnjoj strani ambalaže pa se stvara više prostora za prikazivanje ključnih karakteristika i prednosti.

Poruka novog asortimana je jednostavna: reci NE bacanju, stvaranju otpada, neodgovornoj potrošnji i reci da popravljanju. Reci DA za Loctite. Više informacija potražite na loctite-consumer.co.uk/en.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!