Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Split, dodijelila je tvrtki Tommy priznaje Zlatna kuna u kategoriji najuspješnijeg velikog trgovačkog društva za poslovne rezultate ostvarene u 2016. godini.

Priznanje je dodijeljeno na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća ŽK Split, 12.12.207., a priznanje je u ime Tommy-ja primio g. Tomislav Mamić, predsjednik Nadzornog odbora.

U protekloj godini Tommy je bio među 25 najvećih hrvatskih tvrtki po kriteriju ukupnog prihoda i treći maloprodajni lanac u hrvatskom vlasništvu.
Tommy d.o.o. je kompanija s najvećim prihodom u Dalmaciji, te ujedno i najveći poslodavac, a dobiveno priznanje samo potvrđuje poziciju tvrtke kao gospodarskog lidera hrvatskoga juga.

Hrvatska gospodarska komora prepoznala je, ne samo poslovni rezultat na bazi definiranih kriterija, nego i razvojnu orijentaciju Tommy-ja, stabilnost poslovanja, te ukupan utjecaj na regionalno gospodarstvo.

Samo u 2016. godini investirali su više od 100 milijuna kuna u širenje prodajne mreže, te razvoj i unapređenje tehnologije poslovanja. Prodajnu mrežu Tommy-ja čini preko 195 prodajnih mjesta, na području osam hrvatskih županija, a posjeti ih dnevno više od 250.000 kupaca.

Ključni čimbenici koji su doveli do vrijednih rezultata su povjerenje kupaca, kvalitetan odnos s dobavljačima i svim poslovnim partnerima, te sudjelovanje u životu lokalnih zajednica i društva.

“Posebno želimo istaknuti doprinos naših preko 3500 zaposlenika, koji su svojim savjesnim radom najzaslužniji za uspjeh Tommy-ja. Društveno odgovorno poslovanje jedna je od strateških odrednica našega poslovanja, pa smo slijedom toga sponzor i donator brojnih sportskih klubova, kulturnih i društvenih događanja, te institucija. U narednom razdoblju namjeravamo i dalje ulagati u rast i razvoj poslovanja s ciljem zadržavanja vodeće pozicije. Posebno smo ponosni što nam je priznanje dodijeljeno u godini kada obilježavamo 25. obljetnicu postojanja i uspješnog poslovanja tvrtke”, stoji u priopćenju.