hipp-prezentacija-largePrije 50 godina HiPP je predstavio na tržištu svoju prvu staklenku za bebe

Jedan od vodećih svjetskih proizvođača hrane za bebe, njemački HiPP, na svečanoj je prezentaciji održanoj u ponedjeljak u dvorcu Gjalski u Zaboku predstavio svoju originalnu i prvu staklenku za bebe u novom ruhu.

Naime, prošlo je točno 50 godina otkako je ta tvrtka, iz njemačkog mjesta Pfaffenhofen blizu Muenchena, počela pakirati svoje proizvode namijenjene prehrani beba u inovativne staklene posude.

O tome, kao i povijesti tvrtke, govorio je izvršni direktor HiPP-a, Stefan Hipp, unuk osnivača tvrtke Georga Hippa.

“Godine 1959. osnivač poduzeća i tadašnji šef Georg Hipp, cjelokupnu je proizvodnju kašica za bebe promijenio iz hrane u posudicama na hranu u staklenkama. Klasične HiPP-staklenke s vakuumiranim poklopcem sada već više od pet desetljeća obilježavaju police hrane za bebe i do danas su za milijune beba prva hrana na jelovniku. Ukupno je do sada proizvedeno 9,3 milijardi staklenki. Posložene u redu čine 539.400 kilometara, a u vis jedna na drugu posložene čine 60 kilometara. Ili drugačije sročeno: jedna do druge u redu posložene staklenke bi 13,5 puta okružile Ekvator. U prvoj godini se proizvelo cca 26 milijuna staklenki, u međuvremenu se dnevno proizvodi 1,5 milijun, odnosno preko 400 milijuna godišnje”, istaknuo je Stefan Hipp.

On je dodao kako je uvođenjem staklenki HiPP je obilježio proizvodnju hrane, te se već godinama nalazi na vrhu uspješnih proizvođača hrane za bebe s prodajnim tržištima u 50 zemalja. Tako je poduzeće dostiglo 2009. godine godišnji promet od 500 milijuna eura.

Danas poduzeće glasi za svjetski najvećeg prerađivača organsko-bioloških sirovina. Zadnjih 20 godina prerađeno je preko 400.000 tona bio-sirovina.

Hipp je naglasio kako se svi najnoviji trendovi i standardi kvalitete odnose i na Hrvatsku s obzirom da u sklopu koncerna posluje i tvornica Vivera u Glini.