coca-cola-biciklisti-prilikom-dolaska-u-slavonski-brodBiciklisti Antun Čolig i Vanja Seršić u 25 dana obići će 125 hrvatskih gradova i mjesta te pronijeti Coca-Colinu poruku optimizma

Mladi biciklisti Antun Čolig i Vanja Seršić prošli su polovicu svoga puta dugoga 2700 kilometara, kojim kroz 125 gradova i mjesta ocrtavaju prepoznatljiv oblik Hrvatske i prenose poruku optimizma i radosti u sklopu projekta Optimizam u pokretu.

Projekt je pokrenula Coca-Cola u povodu obilježavanja 125 godina otkad se 8. svibnja 1886. pojavila u Atlanti, radi zahvale svim ljubiteljima Coca-Cole u svim njezinima krajevima te njezinim partnerima u Hrvatskoj.

Stigavši u subotu, 21. svibnja, u Ploče iz Dubrovnika, najjužnije točke svog putovanja, Antun i Vanja prešli su ukupno više od 1350 kilometara, a putovanje su nastavili prema sjevernoj Dalmaciji, odakle će se zaputiti do Istre te kroz Gorski kotar i preko Karlovca i Samobora stići natrag u Zagreb.

Biciklisti Antun Čolig i Vanja Seršić krenuli su na put iz Zagreba 9. svibnja s Trga bana Jelačića. Na putovanju posjećuju sve regije i županije u Hrvatskoj kako bi svojom rutom iscrtali prepoznatljiv oblik Hrvatske, a s njima putuje i osobita bočica Coca-Cole.

Fotografije i komentari s putovanja svaki se dan objavljuju na posebnoj stranici Facebooka, a veliku podršku mladim biciklistima u tom projektu dali su mnogi biciklistički klubovi, udruge i stanovnici gradova koje su obišli na svom putu.

“Ovim jedinstvenim putopisom po Hrvatskoj, ali i drugim projektima što ih provodimo u ovoj slavljeničkoj godini, želimo izraziti zahvalu našim zaposlenicima, kupcima, partnerima i svima koji vole Coca-Colu te ujedno podsjetiti na sve trenutke radosti, optimizma i osvježenja koje Coca-Cola već 125 godina donosi svojim potrošačima”, izjavio je Sandro Baričević, direktor za odnose s javnošću Coca-Cole za Jadransku regiju.

Ujedno je zahvalio svima koji izražavaju podršku biciklistima i projektu dočecima u različitim gradovima te brojnim komentarima na Facebookovoj stranici projekta.