U sklopu akcije Hrvatske obrtničke komore (HOK) u Rijeci je danas održana dodjela 30 fiskalnih blagajni malim trgovcima s područja Primorsko-goranske, Ličko-senjske i Istarske županije, izvijestili su iz HOK-a.

U akciji, koja je realizirana zahvaljujući donaciji tvrtke Philip Morris Zagreb, u područnim obrtničkim komorama diljem Hrvatske bit će podijeljeno 200 fiskalnih blagajni, posebno namijenjenih malim trgovcima koje će im pomoći u provedbi zakonske obveze fiskalizacije.

U selekcijskom postupku koji su provele područne obrtničke komore, prioritet su imale male trgovine, tj. trgovine s malom površinom, prometom i brojem zaposlenih, iz ruralnih, posebno otočkih i brdskih područja, te područja od posebne državne skrbi.

Na dodjeli donacije održanoj pred oko 150 trgovaca u dvorani Transadrije u Rijeci, prisutnima su se obratili predstavnici Hrvatske obrtničke komore te tvrtki Philip Morris Zagreb i Fiskal 1.

“Ovo je vrijedna pomoć našim obrtnicima, ostvarena zahvaljujući namjenskoj donaciji tvrtke Philip Morris Zagreb, a u selekciji smo se vodili principima pozitivne diskriminacije pa su ovu donaciju dobili obrtnici koji su u najvećoj mjeri ispunjavali postavljene kriterije”, naglasio je predsjednik Obrtničke komore Primorsko-goranske županije Boris Vukelić.

Stanko Kršlović, predstavnik tvrtke Philip Morris Zagreb, istaknuo je kako su u kompaniji svjesni da mnogim malim trgovcima prilagodba Zakonu o fiskalizaciji predstavlja znatno financijsko opterećenje i zato su odlučili donirati Hrvatskoj obrtničkoj komori iznos potreban za nabavu 200 fiskalnih blagajni.

“Drago nam je da smo kao dobavljač blagajni u velikoj konkurenciji prošli stroge kriterije koji su bili postavljeni. Radi se o sustavu koji se sastoji od tableta jednostavne upotrebe i izdržljivog pisača, što je idealna kombinacija za male trgovce”, rekao je direktor Fiskala 1 Tomislav Vinter, predstavljajući na licu mjesta funkcionalnosti koje ima donirana fiskalna blagajna.

Nakon Rijeke, fiskalne blagajne bit će dodijeljene obrtnicima u Splitu, Koprivnici, Osijeku i Zagrebu.