29.7 C
Zagreb
Četvrtak, 18. srpnja 2024., 13:57
VijestiSvijetHrvatska vina ponovno u New Yorku

Hrvatska vina ponovno u New Yorku

Nakon iznimno uspješnog predstavljanja i kušanja hrvatskih vina 2011. godine u New Yorku, Hrvatska gospodarska komora (HGK) i Ministarstvo poljoprivrede i ove su godine organizatori i pokrovitelji proboja hrvatskih vina na američko tržište, priopćeno je iz HGK.

U utorak, 26. veljače, u njujorškom Astor centeru, jednom od najpoznatijih vinskih prezentacijskih prostora u gradu, u 12 sati počinje “walk around tasting” – kušanje hrvatskih vina.

Ove će se godine ispred Udruženja vinarstva HGK predstaviti čak 29 hrvatskih vinara s više od stotinu različitih etiketa. Prije samog kušanja, u 11 sati, održat će se i master class radionica koju će voditi The Wine Guys-i: Mike DeSimone i Jeff Jenssen.

Oni su među najpopularnijim i najpriznatijim wine & gastro novinarima i piscima u New Yorku, autori su nekoliko nagrađenih knjiga o toj tematici, a pišu i za jedan od najpoznatijih vinskih časopisa “Wine Enthusiast”. Pridružit će im se Saša Špiranec, poznati hrvatski enolog i predsjednik Odbora za marketing i sajmove Udruženja vinarstva HGK, te master sommelier Cliff Rames.

Iz HGK navode kako veliki odaziv vinara potvrđuje da je Hrvatska spremna za proboj na američko tržište. Tako će se ove godine u New Yorku predstaviti gotovo sve najbolje hrvatske vinarije: Badel 1862, Baković, Belje, Bibich, Bodren, Bolfan, Boškinac, Damjanić, Franc Arman, Gospoja, Grgić, Iločki Podrumi, Ivan Katunar, Korta Katarina, Kozlović, Krauthaker, Kutjevo, Matošević, Meneghetti, Mokalo, Nada, Pelješki Vinogradar, Roxanich, Šipun, Škegro, St Hills, Trapan, Vinoplod i Zlatan Otok.

Najnovije objave

Prihod Sueskog kanala smanjen za četvrtinu

Kanalom je u netom završenoj financijskoj godini prošlo 20.148 brodova, za 22,3 posto manje nego godinu ranije Prihod Sueskog kanala pao je gotovo za četvrtinu...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...