mercator-dunajska-midi1Nadzorni odbor Mercatora razriješio je dužnosti Veru Aljančič Falež i Petera Zavrla; za članove Uprave imenovani su Igor Maroša i Stanka Pejanović (Čurović)

Nadzorni odbor Poslovnog sistema Mercator d.d. je na svojoj današnjoj sjednici razriješio dužnosti Veru Aljančič Falež s funkcije članice Uprave za područje strateškog razvoja kadrova i organizacije te Petera Zavrla s funkcije člana Uprave za područje Mercator trgovine Slovenija, tehnike, veleprodaje i dodatnih djelatnosti.

Oboje nastavljaju svoju karijeru u Mercatoru. Aljančič Falež preuzima funkciju pomoćnice predsjednika Uprave, odgovornu za područje kadrova, prava i organizacije, a Zavrl preuzima funkciju savjetnika predsjednika Uprave za maloprodaju.

Stanku Pejanović (Čurović) Nadzorni odbor imenovao je za članicu Uprave Grupe odgovornu za poslovanje Mercatora na tržištima Jugoistočne Europe.

Novi član Uprave je Igor Maroša koji će pokrivati područje trgovačkog poslovanja Mercatora na slovenskom i hrvatskom tržištu.

Za mandatno razdoblje od pet godina, vodstvo Mercator Grupe tako predstavljaju: predsjednik Uprave Toni Balažič te članovi Uprave: Drago Kavšek, Stanka Pejanović (Čurović) i Igor Maroša.

igor-marosaIgor Maroša rođen je 27. prosinca 1971. u Ljubljani i magistar je poslovnih znanosti. Karijeru je započeo 1996. godine u Skupini poduzeća Pulsar, Krona i Proxy BPD, gdje je najprije radio kao burzovni posrednik, a kasnije napredovao od rukovoditelja trgovanja i pomoćnika direktora do mjesta direktora. Godine 2004. zaposlio se u društvu A.T. Kearney savjetovanje d.o.o. kao Principal.

Pored konzultacija obavlja i funkcije člana rukovodećeg tima za jugoistočnu Europu, gdje je odgovoran za razvoj poslova u Sloveniji i Srbiji te marketing i kadrove.

Rukovoditelj je prakse potrošačkih dobara i trgovine za jugoistočnu Europu, su-rukovoditelj za istočnu Europu i rukovoditelj trenerskog tima u EMEA te rukovoditelj praksi financijskih institucija i praksom Strategije, marketinga i prodaje.

Maroša ima iskustva na području maloprodaje i na drugim konzultantskim projektima. U ulozi stručnjaka bavio se upravljanjem cijena u Švicarskoj, a iskustvo je stjecao i u projektima razvoja omni-channel koncepta trgovina elektronikom u Rusiji, razvoja koncepta mreže hipermarketa, povećanja učinkovitosti nabave i logistike te povećanja produktivnosti i optimizaciji organizacije u Sloveniji, Hrvatskoj i u Srbiji te projektima upravljanja robnim skupinama u Sloveniji i u Hrvatskoj.

Kao savjetnik sudjelovao je pri projektima razvoja strategije i organizacije te potpori u provođenju strategije u različitim industrijama na području financijskog i poslovnog restrukturiranja poduzeća i udruživanja na području potrošačkih dobara.  Magistrirao je na IEDC Poslovnoj školi Bled.

stanka-pejanovicStanka Pejanović je magistar ekonomskih znanosti, a svoju karijeru započinje u proizvodno-trgovačkom društvu “Univerzal” u Kuli na mjestu šefa računovodstva i kasnije financijskog direktora.

Nakon prelaska u kompaniju Rodić, rukovodi odjelom računovodstva i uspješno vodi projekt “Varijabilni sistem obračuna zarada u maloprodaji” nakon čega preuzima funkciju direktora maloprodaje kompanije Rodić s tada šest maloprodajnih objekata.

Tijekom pet godina broj maloprodajnih objekata je povećan na 150 jedinica, a uspješnim vođenjem projekta “Strategija razvoja maloprodaje” Rodić trgovina postaje prva velika privatna trgovina u Srbiji. S pozicije direktora maloprodaje preuzima funkciju generalnog direktora Rodić MB Market i aktivno sudjeluje u projektima restrukturiranja Kompanije Rodić.

Tijekom rada u kompaniji Rodić vodila je nekoliko značajnih projekata u dijelu optimizacije poslovanja i organizacije. Bila je predsjednik Upravnog odbora “Žito Bačka” iz Kule, “Požarevac promet” iz Požarevca i predsjednik Skupštine trgovačkog društva “Sloga” iz Kule.

Karijeru u kompaniji Mercator nastavlja iste godine nakon akvizicije društva M-Rodić na dvojnoj poziciji predsjednika Upravnog odbora M-Rodić i direktora društva Mercator-S.

Od 2010. godine imenovana je i na mjesto pomoćnika predsjednika Uprave Grupe Mercator, a od siječnja 2011. godine obavlja funkcije članice Uprave Grupe Mercator, odgovorna za trgovačko poslovanje Mercatora na tržištima Jugoistočne Europe i direktora društva Mercator-S.

Stanka Pejanović je rođena u Kuli 9. veljače 1967. godine. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Novom Sadu i magistrirala 2009. godine.