Igor Šimunić novi direktor marketinga Pipija

"Naše ambicije s brendom Pipi su velike i kratkoročno i dugoročno i s tim u skladu ekpiramo se s najboljim ljudima iz branše", istaknuo je Luka Diel - Zadro

Iskusni marketing menadžer Igor Šimunić od sada će biti zadužen za tržišne komunikacije domaćeg brenda gaziranih pića Pipi na domaćem i stranim tržištima. Šimunić u Pipi dolazi iz Podravke u kojoj je proveo posljednjih 10 godina, od čega posljednje četiri na pozicijama prvog čovjeka marketinga, primarno za tržište Njemačke, a onda i za ostala tržišta DACH regije i tržišta Zapadne Europe. Uz to što je vodio najjače brendove, bio je i dio strateških timova koji su razvijali dugogodišnji strategiju poduzeća te razvoje strategije na strateškim tržištima.

“Naše ambicije s Pipi su velike i kratkoročno i dugoročno i s tim u skladu ekipiramo se s najboljim ljudima iz branše. Mislim da u našoj industriji Igora Šimunića nije potrebno puno predstavljati. Radi se o izvrsnom, dokazanom menadžeru s vrhunskim rezultatima i veseli me što će s nama graditi još snažniji brend Pipi. Kao što smo najavili ranije, naš glavni fokus sada su strana tržišta. Nakon što smo prošle godine poslali prve kontejnere za SAD-a, Australiju, Kinu i Singapur, odnedavno smo na policama austrijskog Spara, a do kraja godine ulazimo na zahtjevno njemačko i švicarsko tržište. Taj uspjeh počiva na kvaliteti, tradiciji i snazi brenda Pipi, ali jednako i na izvrsnosti ljudi koji su radili na tome. Oformili smo dovoljno mladu, a dovoljno iskusnu i potentnu ekipu s kojom vjerujem da ćemo maksimalno kapitalizirati potencijal Pipija”, rekao je Luka Diel – Zadro, predsjednik uprave.

Igor Šimunić pridružuje se dokazanom, uhodanom i uspješnom timu koji je u posljednjih šest godina pozicionirao Pipi kao najinovativniji i najprepoznatljiviji brend gaziranih pića nacionalno i regionalno te započeo ulaz na ozbiljna europska i međunarodna tržišta, a paralelno višestruko bio nagrađivan za tržišne komunikacije najprestižnijim strukovnim nagradama, poručuju iz kompanije.

“Veselim se novoj etapi u karijeri i poslovnom izazovu s brendom koji oduvijek, a posebno posljednjih nekoliko godina, odskače svojom jedinstvenošću i prepoznatljivošću. Pipi je dugotrajan, zdrav i snažan brend koji inspirira svojim vrijednostima i okuplja vjeran community što je najveći uspjeh. Nama iz svijeta marketinga Pipi je uvijek bio onaj dobar primjer kako treba komunicirati autentično i hrabro. Baš zato, ispred Pipija su još mnoge prilike za daljnji rast i inovaciju i osobito mi je drago što ću biti dio tima koji će razvijati i oblikovati razvoj i komunikaciju brenda”, rekao je Igor Šimunić.

Igor će biti zadužen za vođenje svih marketinških aktivnosti kako na hrvatskom tako i na stranim tržištima. Vodit će razvoj novih proizvoda te nadgledati sve aktivnosti Trade Marketinga, usko surađujući s odjelima prodaje i nabave, dok će se dio njegovih nadležnosti odnositi i na prodaju i na distribuciju.

Svoje ozbiljne ambicije Pipi je pokazao još početkom godine, kada je iskusni projektni, prodajni i marketing menadžer Zoran Kosanović došao na poziciju savjetnika uprave, podsjećaju također iz tvrtke.

“Igorov dolazak predstavlja ostvarenje jednog od nekoliko glavnih strateških koraka koje smo zacrtali početkom godine. Njegovih dolaskom smo u potpunosti ekipirali tim te smo na pravom putu da dosegnemo sve izazovne ciljeve koje smo si postavili. Veseli činjenica da su napori cijelog tima rezultirali i odličnim prodajnim podacima, gdje na tržištu Hrvatske rastemo stopama od 24% nasuprot lanjskim rezultatima, a na stranim tržištima, pogotovo slovenskom ostvarujemo još veći rast. No na tome ne stajemo, jer vidimo još veće prilike za daljni rast i izgradnju brenda Pipi”, rekao je Zoran Kosanović.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakLuke Kerr – Solent Group
Sljedeći članakMercator završio preuzimanje Franca dućana