Mercator završio preuzimanje Franca dućana

S finalizacijom ovog preuzimanja Mercator-CG, koji od travnja 2021. posluje u okviru Fortenova grupe, postaje najveći poslodavac u Crnoj Gori s više od 2.500 zaposlenih

Preuzimanjem 67 Franca dućana sa 900 zaposlenih u Crnoj Gori završena je posljednja faza kupoprodajne procedure u skladu s ugovorom koji su krajem svibnja formalno zaključile kompanije Mercator CG i Franca.

S finalizacijom tog preuzimanja Mercator-CG, koji od travnja 2021. posluje u okviru Fortenova grupe, postaje najveći poslodavac u Crnoj Gori, s više od 2.500 zaposlenih, dok sa 195 maloprodajnih objekata postaje i najšire rasprostranjen trgovački lanac u državi. Franca dućani u narednom razdoblju poslovanje nastavljaju pod istim nazivom.

“Kroz ovo spajanje naš tim je snažniji za još 900 kolega i kolegica koji radni angažman nastavljaju u našoj kompaniji. Osnaženi iskustvom i znanjem novih kolega, kroz kombiniranje stručnosti, tehnologija, brendova i drugih resursa obje kompanije, kao i proširenjem asortimana ponudom vrhunskih domaćih proizvoda iz Franca asortimana, osnažujemo svoju poziciju na tržištu do lidera u sektoru trgovine. Novim kolegama želimo dobrodošlicu u tim, uvjereni da će dati značajan doprinos dodatnom jačanju naše reputacije i povjerenja kod potrošača, koje smo godinama predano gradili”, istaknuo je Ivan Karadžić, izvršni direktor kompanije Mercator-CG.

Dodao je i kako preuzimanje označava važan korak u strateškom razvoju kompanije, jer se time Mercator-CG, koji je s brendom IDEA Crna Gora do sada imao preko 120 maloprodajnih objekata i više od 1.500 zaposlenih te bio prisutan u 19 općina Crne Gore, sada definitivno pozicionira na mjesto lidera na crnogorskom tržištu. Tu je Mercatorovu akviziciju snažno podržala i Fortenova grupa, jer se time potvrđuje opredijeljenost Grupe da strateški jača regionalnu prisutnost u maloprodaji.

Podsjetimo, krajem svibnja su kompanije Mercator-CG i trgovinski lanac Franca potpisale kupoprodajni ugovor, a transakciju je prethodno odobrila Agencija za zaštitu konkurencije.

Trgovinski lanac Franca je nastao kao dio kompanije koju je obitelj Franca osnovala 1990. krenuvši od nekadašnje mesne industrije “Meso-promet”. Svoju je prepoznatljivost na tržištu Franca u velikoj mjeri temeljila upravo na domaćem mesu i mesnim proizvodima s vlastitih farmi, koji su osim na crnogorskom tržištu, zastupljeni i na tržištu regije i zemalja Europske unije.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakIgor Šimunić novi direktor marketinga Pipija
Sljedeći članakHoće li vas AI zamijeniti? Saznajte na petoj CRO Commerce konferenciji