Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je tvrtki Kanaan iz Donjeg Miholjca 2,87 milijuna kuna, a tim bespovratnim sredstvima iz IPARD-a tvrtka je izgradila skladišne kapacitete za krumpire te sufinancirala izgradnju pripadajućih poslovnih prostora, izvijestili su danas iz Agencije.

Kako se navodi u priopćenju, Agencija je isplatila 2,87 milijuna kuna tvrtki Kanaan d.o.o. iz Donjeg Miholjca koja se natjecala na sedmom IPARD natječaju za mjeru 101 u sektoru voća i povrća s ciljem modernizacije svog postrojenja i dostizanja EU standarda.

Bespovratnim sredstvima iz pretpristupnog fonda IPARD, tvrtka Kanaan je izgradila skladišne kapacitete za krumpire, a također je sufinancirala i izgradnju pripadajućih poslovnih prostora čime su unaprijedili svoje poslovanje i povećali učinkovitost.

Agencija je, uz tu isplatu, do sada isplatila ukupno 335,95 milijuna kuna bespovratnih sredstava za 184 završena projekta. U prošloj godini isplaćeno je rekordnih 187,93 milijuna kuna za 113 završenih projekata, pa je 2013. godina najuspješnija godina provedbe IPARD programa.

Sveukupno je nakon 18 provedenih IPARD natječaja ugovoreno 348 projekata s ukupnim iznosom ulaganja od 1,25 milijardi kuna te iznosom potpore od 704,66 milijuna kuna, navode iz Agencije. (Lider/Hina)