cepin-tvornica-ulja-radnici-midiVlada je na jučerašnjoj sjednici donijela odluku o posebnom načinu raspolaganja poslovnim udjelima društva IPK Tvornice ulja Čepin.

Odlukom je određeno da se 1.282.882 poslovna udjela IPK Tvornice ulja Čepin ukupne nominalne vrijednosti 256.576.400 kuna, što čini 81,48 posto temeljnog kapitala tog društva, prodaju neposrednom pogodbom investitoru, a na temelju zaprimljenih ponuda koje će pristići u Ministarstvo gospodarstva, piše Glas Slavonije.

Ministarstvo gospodarstva na čelu s Radimirom Čačićem, zaduženo je da Vladu u roku od sedam dana izvijesti o ocjeni pristiglih ponuda i zaključku pregovora te predloži odabir jednog od tri potencijalna investitora koji su se nedavno javili na javni neobvezujući poziv za preuzimanje uljare.

Podsjetimo, riječ je o tvrtkama Mambo iz Osijeka (tvrtka iz sustava Žito grupe), Envien iz Bratislave, te PS International North Carolina iz SAD-a. Konačnu odluku o izboru investitora, početnoj cijeni i uvjetima prodaje trebala bi donijeti Vlada.

Valja napomenuti kako u obrazloženju Vladine odluke stoji da se na ubrzani postupak prodaje ide zbog velikih teškoća u kojima se ta tvrtka nalazi duže vrijeme.