Nedavno je u Osijeku otvoren diskont koji nudi jeftinu robu iz Srbije, a NTL otvara 15 trgovina

Kraj prošle godine u kojemu su u razmaku od nekoliko dana otvorili deset prodavaonica na području Osijeka, Slavonskog Broda i Đakova, u NTL-ovoj Regiji istok nastavljaju i ove godine. Mirko Šimić, direktor ove poslovne jedinice, najavljuje kako do veljače planiraju otvoriti još 15 trgovina i zaposliti zasigurno bar još 60 novih radnika. Plus još k tome i dio radnika kao zamjena za godišnje odmore.

No, na naš upit, odgovara kako to nije izravan odgovor na pojavu novih trgovina diskonta koji nude maloprodajnu robu iz Srbije koji su se također krajem prošle godine pojavili u Osijeku, Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji.

No, jasan je to znak kako je istok Hrvatske, bez obzira za kupovnu moć stanovništva, i dalje privlačan za nove trgovačke lance koji, kroz različitu politiku cijena, ovdje traže svoju poziciju. Nakon dolaska poznatih lanaca sa zapada i pozicioniranja domaćih, ovo je, čini se, i prvi pokušaj smišljenijeg dolaska trgovaca iz susjedne zemlje.

“Nama je cilj da s dobrom cijenom i kvalitetnim asortimanom privučemo i zadržimo kupce i svu energiju usmjerili smo u to”, kaže Šimić.

Radi poboljšanja usluge investicija u novu opremu, ali i zanavljanje nekih starijih objekata, u NTL su za potrebe novog inventara iz vlastitih sredstava uložili približno milijun kuna.

Dobrim dijelom riječ je o uvođenju dodatnih sadržaja – gastronomskog odjela s ponudom pekarskih i pečenjarskih proizvoda. Oni se ipak instaliraju u površinom veće NTL-ove trgovine.

“Istovremeno pokušavamo ostvariti i uštede i kroz razumno gospodarenje, vodeći brigu o nerasipanju energije i smanjivanju izdataka za potrošni materijal”, kaže Šimić.

NTL je kao sljedbenik strategije otvaranja trgovina u manjim sredinama i dalje lider prema broju maloprodaja na ovome području. (Glas Slavonije)