Trgovački lanac Lidl Hrvatska do kraja ove godine planira investirati ukupno 250 milijuna kuna, ističe se u današnjem priopćenju u kojem se rezimira poslovanje tvrtke u prošloj godini.

Tako je Lidl i ove godine od 1. ožujka prosječno povećao plaće za 4,83 posto zaposlenicima u ukupno 86 trgovina i dva logistička centra, a trend godišnjeg povećanja plaća Lidlovim zaposlenicima započeo je još 2010. godine.

Završetak poslovne 2014. godine Lidl Hrvatska je obilježio vijestima o ostvarenom izvozu hrvatskih proizvoda na inozemna tržišta u iznosu od preko 40 milijuna kuna.

Poslovna 2014. godina za Lidl je bila i puna novosti: prodajna mreža je dostigla broj od 86 trgovina, a pokrenut je i projekt Razvoj potencijala – poseban program individualnog i profesionalnog usavršavanja svih Lidlovih voditelja trgovina kako bi im se osigurale šire sposobnosti upravljanja i vođenja, a uspješnim završetkom programa voditelji trgovina će, uz potpisivanje novih ugovora i veću odgovornost, dobiti i atraktivnije plaće te službene automobile.

Ove je godine Lidl Hrvatska po prvi puta izdao i Zdravstveni bilten čiji je cilj edukacija i savjetovanje Lidlovih zaposlenika o zdravom načinu života i pravilnoj prehrani te je svim svojim zaposlenicima osigurao besplatan sistematski pregled.

Brigom za svoje zaposlenike trgovački lanac Lidl Hrvatska pozicioniran je u sam vrh ljestvice najpoželjnijih poslodavaca.

Kroz svoje programe društveno odgovornog poslovanja, Lidl Hrvatska prošle je godine donirao više od 1,5 milijuna kuna putem financijskih sredstava i proizvoda, a nastavak donacijskih programa planiran je i za tekuću poslovnu godinu.

“Naša tvrtka iz godine u godinu niže uspjehe i sve bolje rezultate. Izuzetno smo zadovoljni našom tržišnom pozicijom, a iza nas je godina u kojoj smo posvetili veliku pozornost zadovoljstvu naših radnika. Pokrenuli smo program individualnog i profesionalnog usavršavanja svih naših voditelja trgovina, povećali plaće te dospjeli u sam vrh najpoželjnijih poslodavaca. Uz to, otvorili smo 86. trgovinu u Hrvatskoj te plasirali hrvatske proizvode na inozemna tržišta u iznosu od preko 40 milijuna kuna nastavljajući dobru suradnju s domaćim dobavljačima. Ohrabreni ovogodišnjim uspjehom, imamo velike planove i za daljnja ulaganja u 2015. godini koja bi trebala iznositi oko 250 milijuna kuna”, poručili su iz Uprave Lidla Hrvatska.

Od ulaska na tržište 2006. godine, kada je u jednom danu otvoreno 13 trgovina, Lidl je u devet godina svoju prodajnu mrežu proširio diljem Hrvatske otvorivši 86 trgovina i zaposlivši više od 1.700 zaposlenika.

Kupci su Lidlove robne marke prepoznali kao proizvode najboljeg omjera cijene i kvalitete, a tvrtka se i u Hrvatskoj potvrdila kao značajan akter tržišta maloprodaje, društveno odgovorna kompanija i kao jedan od najpoželjnijih poslodavaca, ističe se u priopćenju Lidla.