VijestiZemljaJezični priručnik Coca-Cole HBC Hrvatska odsad dostupan javnosti

Jezični priručnik Coca-Cole HBC Hrvatska odsad dostupan javnosti

jezicni-prirucnik-1Priručnik potiče primjerenu jezičnu praksu u poslovnoj komunikaciji

Jezični priručnik Coca-Cole HBC Hrvatska predstavljen je jučer javnosti te je odsad dostupan svim zainteresiranima na posebnoj mrežnoj stranici www.prirucnik.hr i na stranicama Hrvatskoga poslovnog savjeta za održivi razvoj (www.hrpsor.hr) kojemu ga je tvrtka predala na uporabu.

Coca-Cola HBC Hrvatska priručnik je odlučila učiniti općedostupnim zbog velikoga zanimanja i brojnih upita koje je dobila nakon njegove podjele zaposlenicima 17. listopada ove godine.

Primjerke priručnika u tom su razdoblju zatražili vodeći fakulteti i obrazovne ustanove, tvrtke, državne institucije i pojedinci, a najviše ocjene priručniku u tom su razdoblju dali i vodeći hrvatski ekonomisti, jezikoslovci i stručnjaci za poslovnu komunikaciju i održivi razvoj, navode iz Coca-Cole.

Dodaju pritom kako veliko zanimanje javnosti proizlazi i iz činjenice da u Hrvatskoj dosad nije bilo specijaliziranoga poslovnog priručnika koji rješava najčešće nedoumice i predlaže jezična rješenja poslovnim ljudima.

zlatan-frohlich-mirjana-matesic-maja-matkovic-boska-trbojevic-igor-cutuk-i-lana-hudecekJučerašnjemu objavljivanju Jezičnoga priručnika Coca-Cole HBC Hrvatska na mrežnim stranicama HR PSOR-a nazočili su predstavnici vodećih društveno odgovornih tvrtki u Hrvatskoj koje okuplja HR PSOR, a obratili su im se Zlatan Fröhlich, predsjednik Hrvatske gospodarske komore – Komore Zagreb, Mirjana Matešić, ravnateljica Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj, i Boška Trbojević, direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću i direktorica projekta Jezični priručnik Coca-Cole HBC Hrvatska.

Priručnik su predstavili njegovi autori Lana Hudeček, znanstvena savjetnica iz Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, Maja Matković, dugogodišnja voditeljica lektora i redaktora u Večernjemu listu, i Igor Ćutuk, voditelj odnosa s javnošću Coca-Cole HBC Hrvatska.

“Ova je knjiga korisno pomagalo u rješavanju jezičnih i stilskih dvojbi u poslovnoj komunikaciji na hrvatskome jeziku. Iako je započet u cilju podizanja razine jezične kulture u komunikaciji unutar tvrtke, ovaj jezični priručnik može biti koristan cijeloj poslovnoj zajednici. Mogu samo zaključiti: upotrebljavajmo ga i poštujmo hrvatski jezik”, istaknuo je Fröhlich ovim povodom.

Boška Trbojević je naglasila kako je jezični priručnik pokazatelj stalnih nastojanja u tvrtki Coca-Cola HBC Hrvatska da budu odgovorni prema vlastitomu jeziku, u skladu s načelima društvene odgovornosti. “Nakon podjele priručnika našim zaposlenicima odlučili smo učiniti ga dostupnim svima, u želji da time pridonesemo podizanju opće razine jezične kulture u poslovnoj komunikaciji”, pojasnila je Trbojević.

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...