Prema strukturi promocija na prodajnom mjestu, cjenovne akcije čine 99,5% ukupne promotivne prodaje, pri čemu je vrijednosna prodaja na cjenovnim akcijama ostvarila porast od 16,8%.

Podaci koje možemo vidjeti u nastavku pružit će nam detaljniji uvid u to koliko je kategorija juha podložna prodaji kroz promocije.

Prema podacima koji se odnose na period za 2020. godinu prodaja kategorije juha je u kanalu ključnih kupaca zabilježila rast vrijednosne prodaje od 7,2%, dok je količinska prodaja rasla za nešto manjih 4,6% u odnosu na isti period prethodne godine.

U okviru promatrane kategorije ukupno je 30,3% vrijednosne prodaje dolazilo od proizvoda na cjenovnim akcijama ili od promotivnih pakiranja.

Prema strukturi promocija na prodajnom mjestu, cjenovne akcije čine 99,5% ukupne promotivne prodaje, dok posebna promotivna pakiranja čine preostalih 0,5%. U odnosu na isti period prošle godine, vrijednosna prodaja na cjenovnim akcijama ostvarila je porast od 16,8%, dok je prodaja promotivnih pakiranja zabilježila pad od 55,4%.