Osječka konditorska tvrtka Kandit ovu će godinu završiti s 10% više prihoda u odnosu na 2013., a iz uprave poručuju kako taj trend planiraju nastaviti i sljedeće godine. Ističu i to da se njihovi proizvodi odnedavno mogu kupiti u lancu trgovina Müller u Hrvatskoj, a izvoz su proširili i na daleku Švedsku

Prema dosadašnjim poslovnim rezultatima, osječka konditorska tvrtka Kandit ove će godine ostvariti 10% rasta poslovnih prihoda u odnosu na 2013., a iz Kandita poručuju kako isti trend planiraju nastaviti u 2015. godini.

Posljednja dva mjeseca u godini su razdoblje najveće potražnje za konditorskim proizvodima te će upravo to vrijeme biti posebno važno za poslovni rezultat.

Kandit je lansirao na tržište i novu liniju Magic Moments, limitiranu ediciju čokoladnih delicija, koja povezuje najpoznatije Kanditove brendove. Takav koncept proizvoda privukao je sve trgovačke kuće u Hrvatskoj i na izvoznim tržištima.

Novom linijom su, ističu u Kanditu, odnedavno prisutni i u trgovačkom lancu Müller, što je dokaz kvalitete proizvoda, ali i prodajne strategije novog Kanditova menadžmenta.

Prema riječima članice Uprave Kandita, Dajane Mrčele, poslovanje se odvija u dinamičnom okruženju i teško je očekivati povoljnija tržišna kretanja, no optimizam u ovoj konditorskoj tvrtki proizlazi iz činjenice da se u sljedećoj godini planiraju realizirati brojni novi projekti.

Kandit gotovo pola prihoda ostvaruje na izvoznim tržištima, a rast prodaje ostvarit će se otvaranjem novih tržišta i jačanjem udjela na postojećim izvoznim tržištima. Uz daljnji rast prodaje Kanditovih proizvoda u Bosni i Hercegovini, koja predstavlja najznačajnije izvozno tržište, sljedeće godine u Kanditu planiraju nastavak pozitivnog trenda u Srbiji te na drugim tržištima u Adria regiji.

Kanditovi proizvodi mogu se naći i na dalekom sjeveru jer se slatki proizvodi odnedavno izvoze i u Švedsku.

Član Uprave Kandita Gordan Glavaš istaknuo je kako u Kanditu kreću u novi investicijski ciklus kroz ulaganje u daljnju automatizaciju i povećanje kapaciteta proizvodnje, što će osigurati još veću konkurentnost tvrtke na domaćem i inozemnim tržištima.

Dajana Mrčela se nadovezala istaknuvši kako je za Kandit ova godina povijesna jer je preseljenjem pogona Kandita u novu tvornicu privedena kraju iznimno značajna investicija vrijedna više od 20 milijuna eura.

Nova tvornica, čiji je kapacitet do 14.000 tona proizvoda, ovu će godinu završiti proizvodnjom od gotovo 8.000 tona i brojnim novim proizvodima.