Švedski lanac trgovina odjećom Hennes & Mauritz (H&M) objavio je u ponedjeljak kako mu je prodaja u listopadu skočila 14 posto u odnosu na lanjski listopad

Švedski lanac trgovina odjećom Hennes & Mauritz (H&M) izvijestio je u ponedjeljak o snažnom skoku prodaje u listopadu, gotovo dvostruko snažnijem nego u prethodnom mjesecu.

U prošlom je mjesecu prodaja H&M-a iskazana u lokalnim valutama poskočila 14 posto u odnosu na isto razdoblje lani, navodi se u priopćenju.

U rujnu zabilježili su 8-postotni rast prodaje, zbog neuobičajeno visokih temperatura koje su potaknule potrošače da odgode kupnju zimske garderobe.

U priopćenju od ponedjeljka navodi se također da je lanac na kraju ovogodišnjeg listopada obuhvaćao ukupno 3.437 trgovina u 55 država širom svijeta, u odnosu na 3.081 koliko su ih imali na kraju prošlogodišnjeg listopada.

Najavili su podatke o prihodima u švedskim krunama u fiskalnom četvrtom tromjesečju, koje završava krajem ovog mjeseca, za sredinu prosinca, te godišnje poslovno izvješće za kraj siječnja iduće godine. (Banka.hr / Hina)