Nestlé KIT KAT originalKit Kat je postao prvi globalni brend čokoladica koji u proizvodnji koristi 100% certificirane sirovine kakaa iz održivog uzgoja, osigurane kroz Nestlé kakao plan.

Cilj Plana su, osim osiguravanja kvalitetnih sirovina iz održivih izvora, i edukacija uzgajivača o novim poljoprivrednim metodama za povećanje produktivnosti te doprinos razvoju zajednica koje se bave uzgojem kakaa.

Kako bi obilježila ovaj značajan događaj tvrtka Nestlé, koja je među najvećim otkupljivačima kakaa iz Obale Bjelokosti, dogovorila je partnerstvo s poznatim svjetskim nogometašem Didierom Drogbom i njegovom zakladom Didier Drogba Foundation.

Zaklada pruža podršku socijalno ugroženim stanovnicima ove zemlje u domenama zdravstva i obrazovanja. Stoga će u ime Zaklade Nestlé izgraditi državnu školu u regiji Gagnoa u Obali Bjelokosti iz koje potječe ovaj poznati nogometaš.

Nestlé & Didier Drogba (1)“Od iznimne nam je važnosti biti dio sustava koji se brine o ljudima, ali i okruženju bez kojeg ne bi bilo naših proizvoda. Stvaranje zajedničke vrijednosti jednako je važno za poljoprivrednu zajednicu Obale Bjelokosti kao što je i nama za proizvodnju vrhunskih proizvoda”, izjavila je Sandra Martinez, voditeljica Nestlé konditorskog asortimana.

Nestlé se snažno protivi dječjem radu te je svjestan važnost obrazovanja u rješavanju ovog problema. Tako je u sklopu Nestlé kakao plana tvrtka do sada pomogla izgradnju više od 40 škola u Obali Bjelokosti te je organizirala smještaj za učitelje, kako bi im olakšala rad u ruralnim područjima. Time je osigurala obrazovanje za više od 10.000 djece i mladih te tako doprinijela sprječavanju dječjeg rada.